Anne-Rose Broere - met nichtje Rylee - op de boltrampoline.
Anne-Rose Broere - met nichtje Rylee - op de boltrampoline. Foto: Dennis van Loenhout

Buitenspeeltuin Monkey Town gratis toegankelijk

Algemeen

HALSTEREN – Met ballonnen maak je de mooiste feestjes, dus laat Monkey Town in Halsteren deze zomervakantie een proefballonnetje op. De hekken rond de buitenspeeltuin verdwijnen, waardoor die voortaan gratis toegankelijk is vanaf het grote buitenterras. Daarmee is één ding zeker: regen of zonneschijn, bij Monkey Town wordt de zomervakantie sowieso onvergetelijk leuk.

Als ondernemer moet je altijd proberen jezelf te overtreffen, en je bedrijf zo goed mogelijk te maken, vinden Anne-Rose en Eric Broere van Monkey Town. Het terras bij hun indoor speelparadijs telt zo'n 100 plaatsen, en bevindt zich op een drukke fietsroute tussen de kern van Halsteren en de mooie natuur – en het buitenzwembad – van de Melanen. "Wij willen dat het bij Monkey Town altijd gezellig is in de zomervakantie", zegt Anne-Rose. "Als het slecht weer is kunnen kinderen natuurlijk terecht in ons indoor speelparadijs, maar we willen ook vermaak bieden voor ouders en kinderen als het wél mooi weer is. Ons terras en onze midgetgolf zijn al bekend, maar we willen nu ook proberen om onze buitenspeeltuin te betrekken bij de gezelligheid. Voorheen was die alleen toegankelijk voor kinderen die in ons speelparadijs kwamen spelen, maar deze zomer maken we 'm gratis toegankelijk voor iedereen die gebruik maakt van ons terras. Voorlopig is het een proef, maar als die proef een succes wordt gaan we er zeker mee door."

In de buitenspeeltuin van Monkey Town vinden kinderen een grote boltrampoline, een vogelnestschommel die ook toegankelijk is voor rolstoelgebonden kinderen, een glijbaan, een zandbak, een uitdagend loopparcours en klimrekken. Lees ook de recreatiespecial in deze krant.

"Kinderen kunnen zich er urenlang vermaken", zegt Anne-Rose, "en hun ouders kunnen dat doen op ons terras. Daar is het heerlijk vertoeven met een drankje, en een snack of lunchgerecht van onze Eeterij de Melanen. Een borrelplankje, een high tea, een clubsandwich of een 12-uurtje in het zonnetje is het heerlijk relaxen. Zeker als je tegelijkertijd kunt zien dat je kind de tijd van zijn leven heeft in onze speeltuin. Met een zwembad en de natuur dichtbij is dat toch een echt vakantiegevoel?"