Afbeelding

METO verslijt geen voorzitters

Algemeen

HOOGERHEIDE – METO bereikt langzaam maar zeker een vergevorderde en respectabele leeftijd. Met haar 78 lentes weet de voetbalvereniging buurtgenoten en concurrenten ODIO (1931) en bijna eeuweling Grenswachters (1921) zelfs nog een behoorlijk stukje ouder. Het unicum van roodwitblauw zit hem echter in de voorzitters van de club. Wie op 25 juni aanstaande tijdens de Algemene Ledenvergadering tot nieuwe preses zal worden uitgeroepen, die weet dat hij of zij een mogelijk langlopende verbintenis aangaat! De nieuwe roerganger is pas de vierde in de clubhistorie!


Nog een maandje en het tijdperk Hans van Hoek (75) als leidsman van 'zijn' METO is voltooid verleden tijd. De voorzitter vindt het na 26 jaar, verdeeld over twee periodes, welletjes geweest en maakt ruimte voor diens opvolger op het naar zijn vader genoemde Jac van Hoek Sportpark te Hoogerheide. Senior van Hoek stond mede aan de basis van de fusie vereniging welke op 1 december 1940 werd opgericht. Na het plotseling overlijden nam zoonlief Hans van Hoek als jonge vent het stokje van voorzitter over. Inmiddels wijlen Frans Jansen zwaaide van 1980 tot 2000 de scepter alvorens Hans van Hoek opnieuw, naar later zou blijken, voor achttien seizoenen tekende!

Zondag jongstleden speelde METO tegen Ria W haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Voor Hans van Hoek vormde het zijn laatste optreden in de functie als voorzitter. Normaliter een wedstrijd als zovele daarvoor. Echter buiten zijn medeweten om waren familieleden, oud-METO-coryfeeën, oud-medebestuurders en huidige spelers voor aanvang van het duel present en vormden bij het verschijnen van Hans van Hoek een erehaag voor de zichtbaar verraste voorzitter. Namens de hoofdmacht zorgde zoon Philippe voor een persoonlijk tintje. De derde voetbalgeneratie Van Hoek sprak over het moment dat hij als 6-jarig ventje aan de hand van vader onder de boog van opa doorliep. Hoe trots hij was toen hij later in het eerste elftal debuteerde en zijn eerste goal maakte. Hoe vader Hans altijd vol lof over zijn club sprak en ook als voorzitter buiten dienst hij zich altijd voor zijn trots zal blijven inzetten. Ruben Doggen bood namens de spelersgroep een ingelijst shirt met rugnummer 26 alsmede een bos bloemen aan. Het slokakkoord was voor de binnenkort aftredende Hans van Hoek. Geëmotioneerd bedankte hij de gehele aanwezige METO-familie. Als sportman pur-sang zette hij nog eenmaal de 'tricolores' op scherp. Een overwinning op Ria W zou die middag de kers op de taart betekenen. METO won met 3-1….


Foto's: boven: Erehaag voor Hans van Hoek; onder: Voetbalpensioen voor: Roland Dammer, Jean-Pierre Hopmans, Corné Tramper, Corné Adriaansen en Nico Louwerse.

Afbeelding
Afbeelding