Kookworkshop voor jonge mantelzorgers.
Kookworkshop voor jonge mantelzorgers. Foto: Bep Tielemans

Gratis kookworkshops jonge mantelzorgers

Algemeen

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - REGIO - De Mantelzorg Steunpunten van de Brabantse Wal organiseren samen ontspannende activiteiten voor jongeren tussen 8 en 21 jaar die samen wonen met een chronisch zieke of gehandicapte ouder, broer(tje) of zus(je) in Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen. Zo staan er twee kookworkshops op het programma.

Hierbij gaan de jonge mantelzorgers samen aan de slag in de keuken. Met allerlei lekkere ingrediënten en kleine zelfgemaakte bijgerechten gaan ze een heerlijke maaltijd bereiden. En het is niet compleet zonder toetje! Dit alles gaan ze natuurlijk samen opeten. Zo kunnen jonge mantelzorgers ondervinden hoe leuk het is om samen een lekkere en vooral niet te ingewikkelde maaltijd te bereiden. In iedere gemeente gaan ze een keer aan de slag. De vmbo scholen Steenspil in Halsteren, R@velijncollege in Steenbergen zijn hiervoor gastlocatie en ontvangen hen met open armen.

De kookworkshops zijn op de volgende dagen: vrijdag 22 juni in de Steenspil aan Steenspil 46 in Halsteren en op vrijdag 5 oktober in het R@velijncollege, aan Ravelijnstraat 2a in Steenbergen. Onlangs was er ook een kookworkshop op het ZuidWestHoek College in Ossendrecht.

'Ben jij een jonge mantelzorger en wil je graag samen koken en eten natuurlijk, meld je dan aan bij het mantelzorgsteunpunt bij jou in de gemeente. Je kan je aanmelden voor alle bijeenkomsten, vervoer wordt geregeld als het nodig is. Of je kunt je aanmelden voor 1 van de bijeenkomsten. We zien je graag!' Aanmelden kan voor jongeren uit gemeente Bergen op Zoom bij: Marloes Rutten, e-mail: aanmelden@mantelzorgboz.nl, telefoon: 06 57062848. Uit Steenbergen bij Joyce Joosen, telefoon: (0167) 541137. Uit Woensdrecht bij Lenny Winkel, telefoon (0164) 672049.