Afbeelding

Mooie Max maakt meters

Algemeen

WOENSDRECHT – De looks van Cristiano Ronaldo maken hem zonder twijfel tot een van de meest gewilde vrijgezellen in de regio. Over de voetbalkwaliteiten van de rechtsback van WVV'67 zijn meningen iets meer verdeeld. Het zal Max van Elzakker een zorg zijn. Voor het tweede achtereenvolgende seizoen bestrijkt hij met veel spelplezier op de gehele Woensdrechtse rechterflank. Zondag voor alweer de laatste maal dit seizoen voor eigen publiek. Notabene in een cruciaal duel tegen diens oude liefde...METO!

Sport en met name voetbal loopt als een rode draad door het drukke leven van Max van Elzakker. De 21-jarige gymleraar is actief op vier basisscholen, fungeert als buurtsportcoach bij de BWI, is jeugdtrainer van RBC jo12 en timmert op zaterdagmiddag als KNVB-scheidsrechter aan de weg. "En dan natuurlijk trainen en voetballen bij WVV'67. Overigens ben ik aan mijn laatste seizoen in Roosendaalse dienst bezig. Puur vanwege de tijd. Aan de andere kant ben ik wel weer bezig met technische coördinatie voor de WVV-jeugdtrainers. Dus of het zoveel uitmaakt?", lacht allrounder Max van Elzakker.


Tricolores

Als zoon van omni-sporter Niels van Elzakker was de keuze divers. Senior schopte het tot Nederlands kampioen tafeltennis, was zeer verdienstelijk amateurwielrenner met aspiraties en liep enkele seizoenen menig tegenstander als ook medespeler in de weg als voetballer van METO 4. De jonge Max koos voor de teamsport en meldde zich op het Jac van Hoek Sportpark te Hoogerheide. Bij METO doorliep hij alle jeugdelftallen waar steevast het accent ligt op technisch verzorgd voetbal. Van Elzakker ontbeert de ragfijne techniek doch compenseert met geweldige wedstrijdmentaliteit en dito inzet. Eigenschappen die echter niet toereikend waren om aansluiting bij de 'Tricolores' te krijgen.

"Bij de overstap van de junioren naar de senioren vielen we met een paar man in een soort vacuüm. METO heeft twee jaar geen A-jeugd gehad waardoor de aanvoer naar met name het tweede elftal stagneerde. Verder kon je aan alles merken dat trainer Deelen op korte termijn de succesvolle, iets jongere, lichting wenste in te passen. Hierdoor dreigde ik tussen wal en schip te vallen en in een elftal te belanden met een mix van twintigers en diverse vijftigers. Ik was ambitieus en wilde het liefst in een eerste elftal met leeftijdgenoten spelen. De overstap naar WVV'67 was logisch. En niet alleen voor mij. Ook Sander de Nijs en Matt Luijkx verlieten daarom METO."

Concurrentie

De carrière van Max van Elzakker in de hoofdmacht van METO blijft zodoende slechts beperkt tot twee korte invalbeurten. Bij WVV'67 werd het trio vorig seizoen met open armen ontvangen en had met onomstreden basisplekken een belangrijk aandeel in de promotie naar de Vierde Klasse. "Een prachtig seizoen. We mochten de boot naar al de derby's niet missen. Een mooie competitie waarin we ook volgend jaar graag willen uitkomen. En waar we nog alle zeilen voor bij moeten zetten. Terugkijkend onnodig daar we het vooral tegen directe concurrenten Koewacht, Vivoo en Nieuw Borgvliet telkens in de slotfase hebben weggegeven."

Na het gelijke spel tegen ODIO (3-3), alwaar WVV'67 door blessures en geschorsten gehavend aan het vertrek kwam, is de opdracht voor de resterende twee wedstrijden simpel. "Willen we de nacompetitie ontlopen dan moeten we tweemaal winnen. Lastig maar niet onmogelijk. Te beginnen zondag tegen METO. Voor ons toch een speciale wedstrijd. Tegen allemaal gasten die je goed kent en waar ik ook buiten het voetbal mee omga. In Hoogerheide verloren door onder meer twee gemakkelijk gegeven strafschoppen. Hopelijk is het geluk deze keer aan onze zijde. Ik ga voor een 2-1 zege!", besluit Max van Elzakker 'CR7'.

Statistisch gezien wacht WVV'67 een zware dobber. In de slechts zes voorafgaande ontmoetingen in competitieverband scoorde het in eigen huis tegen METO geen enkel punt. Op eerste Pinksterdag de grote ommekeer?