Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Grande dame actrice Ina met regisseur Leen en oud collega Marja.
Grande dame actrice Ina met regisseur Leen en oud collega Marja. (Foto: Bep Tielemans)

Ons Kent Ons kiest met 'Finale' voor serieus stuk

HALSTEREN - Toneelvereniging Ons Kent Ons is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarom heeft het Halsterse toneelgezelschap voor hun voorjaarsproductie gekozen voor een stuk met een serieus karakter. Het toneelspel heeft de titel 'Finale' meegekregen en speelt zich af in het appartement van Ina van Kooten (Wilma van Steen).

Ina is een actrice die al heel wat jaren gestopt is om haar acteertalent te delen met haar publiek. Toch kan ze haar werkzame verleden niet loslaten en mijmert ze vaak over haar glansrollen. De vrij eenzame Ina deelt haar gedachten met haar kanarie Lucifer. Haar behulpzame buurvrouw Nel (Patricia Suykerbuyk) komt regelmatig bij haar over de vloer en doet zelfs de boodschappen voor Ina. Nel merkt dat Ina zit te vereenzamen en besluit om daar wat aan te doen. Ze roept de hulp in van een oud collega van Ina, Marja van Gent (Lonneke Mulders). Marja is drie jaar geleden gestopt met acteren en heeft sindsdien geen contact meer gehad met Ina. Een come-back lijkt de twee dames de oplossing en zelfs haar huisarts Dr. Timmer (Jac van Steen) denkt dat dit haar wel goed zou kunnen doen. Marja heeft nog steeds contact met de oud regisseur van Ina en besluit om die van hun plan op de hoogte te brengen. Als dan twee weken later de regisseur Leen Kremer (Jan Tunders) bij haar aan de deur staat is Ina in eerste instantie blij dat ze hem weer ziet. Maar als Leen, die zijn voorwerk al heeft gedaan, haar samen met Marja de plannen van een comeback voorlegt, slaat de twijfel toe...

De regie van 'Finale' is in handen van Patrick Roodenburg. Ons Kent Ons speelt op 24, 25 en 26 mei in Café zaal de Roos in Halsteren. Kaarten zijn te reserveren (19.00-20.00 uur) bij Wilma van Steen: 06-57944313; bij café de Roos (0164) 682707 of e-mail: okoreserveren@gmail.com.

Meer berichten