Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Beslissingen gaan vallen in het amateurvoetbal

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - In het amateurvoetbal gaat het de komende weken gebeuren. Wie gaat er promoveren en wie moet volgend seizoen een klasse lager beginnen?

Titel
Zondag hoofdklasser RKSV Halsteren kan geen kampioen meer worden, maar kan nog wel promoveren. De zaterdagafdeling van Halsteren haalde met overmacht de titel binnen en gaat nu naar de derde klasse zaterdag.

Onverklaarbaar
Zondag eersteklasser Dosko kent een seizoen van vallen en opstaan. Het verschil tussen de ene en de andere week is onverklaarbaar groot. Dan weer komen de degradatieplaatsen in zicht en een paar weken later doet Dosko weer mee voor een periodetitel. Het zaterdagteam van Dosko bivakkeert in het tweede rijtje en doet niet mee voor de prijzen.

Degradatie
Zondag tweedeklasser MOC is in een hevige strijd gewikkeld om degradatie te ontlopen. Met al die talentvolle jeugd die eraan komt, zou een klasse lager toch echt een streep door de rekening zijn.

Dramatisch
Zondag derdeklasser FC Bergen kent een dramatisch seizoen. Stijf onderaan, eigenlijk zonder keeper, krijgt FC Bergen nu ook nog een leegloop te verwerken. De kern van het zondag eerste elftal gaat naar Dosko 2 en het zaterdagteam had zich 'door gebrek aan personeel' al uit de competitie terug getrokken. FC Bergen gaat als club nu door op zaterdag en gaat dus helemaal opnieuw beginnen.


Opmars
Vrederust komt uit in de zaterdag vierde klasse. Vroeger stond Vrederust altijd in de onderste competitiehelft. Vrederust is nu duidelijk aan een opmars bezig, doet mee voor periodetitels en brengt een aardig voetballend elftal binnen de lijnen.

Nacompetitie
VVC'68 is in de zaterdag derde klasse in een hevige degradatiestrijd gewikkeld. Nacompetitie is het hoogst haalbare. Rillandia moet op de laatste plaats gehouden worden om directe degradatie te ontlopen.

Handhaven
Zondag vierdeklasser Nieuw Borgvliet staat stijf onderaan. handhaven zal niet meevallen, vooral ook omdat concurrent Vivoo punten aan het sprokkelen is.

Subtop
Lepelstraatse Boys staat in de subtop van de zondag vijfde klasse. Jarenlang pendelde Lepelstraatse Boys op en neer tussen de vierde en vijfde klasse. Promotie zit er dit jaar niet in, maar de jeugdige Boys hebben dit seizoen heel aardig gepresteerd.

Al bij al zit het amateurvoetbal in de Gemeente Bergen op Zoom in zwaar weer. Als je met eigen mensen speelt 'is het nou eenmaal wat het is'.

 

 

 

 

 

Meer berichten