Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Neem je moeder mee naar De Hertgang!

Op de tweede zondag van mei is het Moederdag, dit jaar op 13 mei dus. Deze feestdag is overgewaaid uit Amerika, waar die voor het eerst op 12 mei 1907 werd gevierd. Het initiatief kwam van Anna Jarvis (1864-1948), dochter van de plaatselijke methodistische predikant. Zij heeft erg haar best gedaan om er voor te zorgen dat Moederdag een plaatsje kreeg in de rij Amerikaanse feestdagen. In 1912 richtte Anna Jarvis de Mother's Day International Association op. In dat jaar werd Moederdag een algemene kerkelijke feestdag voor de Methodistische Episcopale Kerk. Het idee van Moederdag sloeg zo aan dat vanaf 1914, na aanvaarding van een wet, er ook een officiële burgerlijke feestdag kwam. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog raakte Moederdag in Europa pas later bekend en naar Amerikaans voorbeeld wordt Moederdag in Nederland sinds ongeveer 1925 gevierd.

Maar genoeg geschiedenis! Moederdag gaat op Landgoed De Hertgang niet ongemerkt voorbij. Want wie z'n moeder op zondag 13 mei meeneemt naar De Hertgang, mag voor haar gratis een bosje lelietjes-van-dalen plukken. En om Moederdag nog feestelijker te maken, krijgt iedere moeder, onder begeleiding van een van haar kinderen, een gratis kopje koffie.
En denk nu niet dat het Landgoed alleen leuk en interessant is voor volwassen, ook voor kinderen is er voldoende te beleven: er is een rododendrontunnel waar je doorheen kan kruipen, een klim- en klauterpad langs een hele steile helling en er is een paadje waarbij je op boomstammen moet proberen te stappen. Ook zijn touwen tussen bomen gehangen, zodat je als Tarzan heen en weer kunt slingeren. Je zult je, net als je moeder, prima vermaken!

Landgoed De Hertgang, Klaverblokken 18 in Halsteren is op zondag 13 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt €3,50, inclusief een rondleiding met gids door de tuinen en het arboretum om 14.00 uur. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Voor meer informatie: www.dehertgang.nl.

Meer berichten