Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

RKSV Halsteren weeknieuws

Zondag 1 onderuit tegen UDI'19/CSU

In de strijd om de tweede plek in de Hoofdklasse B bewees Zondag 1 zichzelf geen goede dienst door de 2-1 nederlaag tegen UDI'19/CSU in Uden. Dit betrof een inhaalduel uit de tweede periode (waarin Halsteren uiteindelijk als zesde is geëindigd). De tweede plek is daardoor weer even voor naaste concurrent GOES, dat nu twee punten meer heeft, maar met één wedstrijd meer gespeeld. Het worden dus nog vier spannende finales de komende weken, te beginnen op zaterdagavond aanstaande, als Halsteren thuis om 19.00 uur aantreedt tegen Meerssen. De uitwedstrijd werd nog ongelukkig verloren met 2-1, dus ook om die reden zal Halsteren er alles aan gelegen zijn nu een beter resultaat neer te zetten. In deze fase is de steun van de twaalfde man onmisbaar. We zien de grote schare supporters graag langs de lijn en op de tribune.

Doelpuntenmachine blijft maar doordenderen

Na een periode van nipte overwinningen lijkt Zaterdag 1 in de slotfase van de competitie scorend weer op dreef te komen. Afgelopen zaterdag stopte de teller in Kwadendamme bij zes treffers. En, ook niet onbelangrijk, de defensie hield wederom de 0. Komende zaterdag verwachten we DwO'15 te begroeten op sportpark De Beek. Lange tijd was die ploeg de naaste concurrent van Halsteren in de strijd om de koppositie, maar de fusieclub kon die strijd niet volhouden. De uitwedstrijd eindigde in een 2-6 overwinning. 

Wedstrijdtip: Halsteren MO15-1-Kruiningen MO15-1

Het meidenteam van Halsteren is goed aan de voorjaarscompetitie begonnen. Met 12 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van +29 bezet het momenteel een tweede plaats in de tweede klasse achter het eveneens nog ongeslagen Welberg (dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld). Belangrijk in deze fase is om de koploper in de nek te blijven hijgen om op gelijke hoogte te kunnen komen om in het onderlinge duel tegen Welberg toe te kunnen slaan (26 mei). Voor nu: kom vooral eens kijken naar het meidenvoetbal bij Halsteren. 

Vereniging van het jaar?

RKSV Halsteren is genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar en roept nu iedereen op om te stemmen via www.verenigingvanhetjaar.nl. Dit kan tot 20 mei.

Thuiswedstrijden

 Zondag 13 mei 11:00 uur: Halsteren 4 - NSV 4. 11:30 uur: Halsteren 3 - Internos 4. 12:30 uur: Halsteren 2 - RSV 2.

Activiteitenagenda:  24 mei: Algemene ledenvergadering. 9 juni: SPIE Pupillentoernooi.

Voor meer informatie www.rksvhalsteren.nl.

Meer berichten