Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

De hand van Ceuppens

HUIJBERGEN – De trilogie was in de maak. Voor de derde opeenvolgende maal dreigde Vivoo in eigen huis met 0-1 tegen WVV'67 kopje onder te gaan. Vlak voor tijd zette Vivoo-topscorer Dimitri Ceuppens de wedstrijd letterlijk en figuurlijk naar zijn hand! De derby Vivoo-WVV'67 ging ergens om. Beide teams strijden tegen degradatie en ontberen momenteel de punten. De wedstrijd was amper uit de startblokken of Vivoo werd onaangenaam verrast toen onreglementair ingrijpen van Maikel van Velthoven met een penalty werd bestraft. WVV-captain Robin Schipperijn faalde vanaf elfmeter niet. Een stand die gedurende de soms bikkelharde derby lang duurde. Tot aan de slotfase. Een vrije trap van Jordy van Gastel werd 'handig' door Dimitri Ceuppens tot doelpunt gepromoveerd, 1-1. Het betekende voor de aanvoerder zijn 100e goal in dienst van Vivoo!

De eindstand werd door maar liefst 23 deelnemers aan de Gentlmen-derby geraden. Na loting kreeg Mattie van Genegen een Snookerpalace-tientje toebedeeld. Algemeen klassement: André van Linden (41), Robert van Kalmthout (38), Johan van Kalmthout (38), Sander de Nijs (38).

In de Ladies-derby deelde Grenswachters da 1 een gevoelige tik aan Vivoo da2 uit. De Putse dames scoorden via Keshia Jubitana (3x) en Merel Janssens. Vivoo kwam niet verder dan treffers van Frauke van Eekeren en Valerie Snepvangers. De 2-4 bleek onvoorspelbaar van alle deelnemers. In het algemeen klassement hield Femke van Gastel (27) de leiding. Tamara van den Bergh (26), Madeleine Veraart (25) en Leevien Michielsen (25) volgen op korte afstand. Volgende derby-afspraak: 20 mei WVV'67 da1-Grenswachters da1. Foto's: Drukte voor het WVV-doel; Quirijn Schevenhoven, Jeroen van Gastel en Marinus Knoops in actie.

Meer berichten