Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Boerenmarkt op de zaterdag voor Moederdag

HALSTEREN - Op 12 mei, de zaterdag voor Moederdag, komt het Burgemeester Mastboomplein in Halsteren vol te staan met kramen voor een Boerenmarkt. Van 9.00 tot 15.00 uur valt er dan op deze locatie in het dorpshart van alles te beleven.

Van oude ambachten met spinsters en een wilgentenenvlechtster, pottenbakster en vilterij, tot nieuwe ambachten met schepsnoep, luiertaarten en diverse cadeautjes. De stroopwafelkoning bakt verse stroopwafels en van elke verkochte stroopwafel gaat er een bijdrage naar de WiBoZ, het doel waar de Boerenmarkt om draait. Ook in de koffietent worden er lekkernijen verkocht, alle opbrengsten uit de koffietent gaan ook naar WiBoZ, dus geniet van je momentje in de koffietent en je steunt meteen een goed doel! www.wiboz.nl

De markt staat bomvol met leuke ideetjes voor moeders, want de dag na de boerenmarkt is het Moederdag. Een zelf geschepte snoepzak, een plantje uit de plantjesmarkt van de Bommesee of wat dacht je van verse asperges met een doosje aardbeien uit de kraam van familie Rokx? Bij die twee lekkernijen hoort uiteraard een doosje verse scharreleitjes. Deze eitjes zijn gesponsord en de opbrengst van de eitjes gaat ook geheel naar WiBoZ.

Kinderen kunnen bij Daphne op het Mastboomplein een armbandje knutselen als cadeautje voor mama. Er staan een kinderboerderij en springkussen voor de kinderen. Neem een kijkje bij de smid die met een echt smidsvuur flink aan de slag is of bewonder de oude tractoren. Verder is er nog een loterij, gesponsord door winkeliers van Halsteren.

Tijdens de Boerenmarkt is er nog veel meer te doen op het dorp. 's Middags organiseert café Tivoli een Boerenbingo van 14.00 tot 16.00 uur en 's avonds is er in de zaal van Tivoli een gezellige dansavond, dus voetjes van de vloer! Een deel van de opbrengst is voor WiBoZ.

Bij en in de Quirinuskerk is een grote rommelmarkt. Tijdens deze dag loopt er een dweilbandje rond dat een gezellige noot blaast en een roos uitdeelt aan de mama's. Geniet mee van dit alles op 12 mei van 9.00 tot 15.00 uur op het Mastboomplein te Halsteren.

Meer berichten