Roparunteam Leef leeft toe naar haar eerste Roparun.
Roparunteam Leef leeft toe naar haar eerste Roparun. Foto: Dennis van Loenhout

Roparunteam Leef: Vrienden voor het leven

Algemeen

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM – Een Roparunteam zet zich in voor het leven van anderen. Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven, noemt de Stichting Roparun dat. Het nieuwe Halsters / Bergse Team Leef bruist van het leven en de ambitie. Heelhuids aankomen in Rotterdam met een zo hoog mogelijke opbrengst, dat is het doel.

De drijvende krachten achter Team Leef zijn Mariella en Arthur de Jonge. Man en vrouw, die elkaar leerden kennen tijdens de Roparun. Naast de liefde voor elkaar delen Arthur en Mariella een enorme passie voor het doel van de Roparun. Die deed hen besluiten een eigen team op te starten. Ze vertellen: "We leerden elkaar kennen als lid van een fantastisch team, maar we hadden allebei het gevoel dat er meer inzat, dat het nog beter kon. Zo is Team Leef ontstaan."

Aan de vooravond van haar allereerste Roparun kijkt Team Leef terug op een mooie, maar hectische periode. "Het gros van onze teamleden komt uit Halsteren en Bergen op Zoom, maar we hebben ook mensen uit Oostburg, Barendrecht en Breda. Iedereen is bloedfanatiek, en we hebben een mooi bestand aan eigen sponsors gevonden, waaronder drie teamleden die de handen ineen sloegen om de teamkleding te sponsoren. Het mooiste is dat we een aantal mooie activiteiten hebben kunnen organiseren", zegt Mariella, "zo hebben we bij onze "thuisbasis", Cafe De Mortier in Bergen op Zoom, het pannenkoekenbakken met de Vastenavend nieuw leven ingeblazen. We hebben een haringparty georganiseerd, maar ook een bingo en we hebben vogelhuisjes verkocht die we maken van gerecycled materiaal: dat staat ook weer symbool voor het leven, want daar draait ons team om!"

Gouden team
Dat motto werd op angstaanjagende wijze werkelijkheid toen loper Ad Lodewijkx eerder dit jaar tijdens een teamtraining werd getroffen door een hartaanval. Het is te danken aan het adequaat ingrijpen van Team Leef dat hij dat overleefde. "Dit is een gouden team", zegt Lodewijkx, "ze hebben mijn leven gered." Lodewijkx gaat mee naar Parijs als ondersteuner, en hoopt dat hij volgend jaar de Roparun alsnog kan lopen, als levend bewijs dat Team Leef een club van vrienden voor het leven is. "Ze hebben allemaal het hart op de juiste plaats", zegt hij.

Op maandag 21 mei hoopt Team Leef rond 7.00 uur bij Het Poortje Fietsen in Halsteren te worden begroet door zoveel mogelijk supporters.

Meer informatie op:
www.team240leef.nl