De wedstrijd- en prestatieloop in het dorpscentrum trekt ieder jaar een aansprekend deelnemersveld.
De wedstrijd- en prestatieloop in het dorpscentrum trekt ieder jaar een aansprekend deelnemersveld. Foto: Bep Tielemans

Stratenloop Tien van Halsteren in aantocht

Algemeen

AC Olympia verwacht weer veel wedstrijdatleten en trimmers aan de start

HALSTEREN - Het dorpscentrum van Halsteren zal zondag 25 maart bruisen van sportiviteit. Bij de jaarlijkse stratenloop Tien van Halsteren worden traditiegetrouw honderden recreatieve lopers en wedstrijdatleten aan de start verwacht. Als de weergoden meewerken kunnen deelnemers en toeschouwers onder een lentezonnetje genieten van sportieve inspanning en strijd. Let wel op: de zomertijd is ingegaan!

Organiserende atletiekvereniging AC Olympia is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van deze 'leuke loop voor iedereen'. Met een wedstrijd- en prestatieloop over 10 kilometer als hoofdnummer, een prestatieloop over 5 kilometer én een speciale jeugdloop van 1 kilometer biedt het programma sportieve uitdaging aan velen.

Wethouder sportzaken Arjan van der Weegen zal om 12.00 uur het eerste startschot lossen, voor de jeugdloop. Jongens en meisjes van alle leeftijden zijn van harte welkom bij de startboog ter hoogte van het burgemeester Mastboomplein, nadat zij zich eerst hebben aangemeld bij het wedstrijdsecretariaat in café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84. Zij lopen door de Dorpsstraat, slaan het Lindenlaantje in en komen via een stukje Schoolstraat terug in de Dorpsstraat voor het laatste stuk richting de finish, links op het Mastboomplein. Meedoen is geheel gratis en alle kinderen ontvangen bij aankomst een leuke herinnering. Voor de drie snelste jongens en meisjes is bovendien een trofee beschikbaar die zij op het erepodium uitgereikt krijgen.

Enkele jaren terug besloot AC Olympia een aparte loop over 5 kilometer toe te voegen aan het programma. Deze populaire afstand bleek een schot in de roos. Naast beginners, die zich bij de organiserende plaatselijke atletiekvereniging in enkele maanden klaarstomen voor deze uitdaging, verschijnen ook aansprekende wedstrijdatleten voor de 5 km aan de start.