Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Brons voor turnster Loïs Hartog

HALSTEREN - REGIO - In sporthal "de vliegende vaart" in Terneuzen vonden de regiofinales turnen plaats voor de tweede divisie en de N2 categorieën. Loïs Hartog uit Halsteren en uitkomend bij Dynamo Roosendaal had zich voor deze finale weten te plaatsen tijdens de wedstrijd in het Limburgse Panningen. Loïs is 9 jaar en komt uit in de categorie pupil 1 N2.

Deze categorie was pas op 16.15 uur aan de beurt en aangezien de wedstrijd ervoor een half uur uitliep, was het nog even geduld hebben.

Na een uitgebreide warming-up mocht Loïs starten op sprong. Haar eerste sprong, de overslag, was qua uitvoering niet wat we van haar gewend zijn, maar toch een mooi punt, een 13.70 pnt. Haar tweede sprong zag er wel keurig uit en daar werd ze dan ook rijkelijk voor beloond met een 14.00 pnt. Een gemiddelde van 13.85 pnt, een mooi begin van haar wedstrijd.

Na de sprong mocht ze het spits afbijten op rek. Een hele strakke oefening en een maximale uitgangswaarde zorgden voor een mooie 13.25 pnt. op dit toestel.

Aangezien Loïs op rek moest starten, was ze op balk als laatste aan de beurt. Balk is altijd spannend en de balkoefening was dan ook wel wat wiebelig, maar het lukte haar wel op de balk te blijven. Ondanks de wiebeltjes wel een heel hoog en mooi punt. Een mooie 13.50 pnt.

Na 3 toestellen was het heel erg spannend. Loïs stond op de eerste plaats, maar wel heel dicht bij elkaar in het puntentotaal.

Met een prachtige vloeroefening en het tweede punt van de wedstrijd (13.05 pnt.) was het nog even spannend of ze op het podium zou eindigen. Gelukkig was het voldoende voor een keurige derde plaats met een puntentotaal van 53.650 pnt. bleef ze net 0,1 achter haar clubgenootje Dewi die plaats twee bezette. Weer een succesvol weekend, de afsluiting van de regionale wedstrijd. De landelijke wedstrijden starten in het Drentse Roden.

Meer berichten