Afbeelding

De Grote John & Sander Quiz pakt uit

Algemeen

OSSENDRECHT – Absoluut geen noviteit, het format riekt zelfs naar regelrechte plagiaat. Desalniettemin zijn na enkele jaren de rechten verworven en het patent toegezegd. Na enige scepsis wist men uiteindelijk ook de broodnodige geldschieters voor hun ideeën te winnen. Niets lijkt sindsdien de eerste editie van De Grote John & Sander Quiz nog te kunnen tegenhouden!

Productie

Overtuigd van eigen kunnen is de productie geheel in eigen handen van de bedenkers van de nieuwste Ossendrechtse voetbalquiz. Reeds enige jaren probeert Sander Kerstens diens vader John te overtuigen van het feit dat zij samen, in navolging van de populaire Vivoo-quiz, dit bij ODIO moeten introduceren. Door omstandigheden kwam het idee lange tijd niet van de grond, tot eind 2017 de kansen serieus werden overwogen.

Sander Kerstens: "Er werd goed gekeken wanneer het VIVOO-kwis is en ook met ODIO-coryfee Fons de Brie werd afgestemd dat de datum van De Grote John & Sander Quiz niet in het gedrang kwam met de traditionele Fons' kwis. Uiteindelijk werd zaterdag 3 maart als datum gekozen waarop onze quiz zijn vuurdoop in de kantine van ODIO krijgt."

Nokkievol

Nadat John en Sander Kerstens hun plannen wereldkundig hadden gemaakt, bleek dat de honger naar voetbal, voetbal en nog eens voetbal in Ossendrecht groot was. Vanaf de presentatie rolden de aanmeldingen voor deelname binnen. Inmiddels weten 17 kwartetten, waaronder een afvaardiging ODIO-dames, zich verzekerd van deelname, waardoor de kantine op het sportpark nokkievol zal zitten.

Embargo

De vragen liggen al enkele weken, goed bewaakt, achter slot en grendel. Meerdere deelnemers proberen al wat te ontfutselen bij Sander of John, maar vader en zoon zijn heel stellig: "Wij doen niet aan achterkamertjespolitiek, we zijn niet om te kopen, dus aan het eind van de avond zal blijken wie de beste voetbalkenners zijn. En als we de reacties mogen geloven, menen veel teams over een surplus aan voetbalkennis te beschikken en zich reeds kampioen wanen!", aldus Kerstens-junior. John Kerstens besluit: "Het belooft een gezellige avond met de nodige hilariteit te worden. Want ook diegenen die net even wat minder van voetbal weten, die hebben toch volop kans om vragen goed te beantwoorden. Dat lijkt cryptisch, en dat is het ook en daar laten we het bij. Op 3 maart weten we vanaf 20.00 uur meer!"