SKW-vrijwilliger Gerard Koks, tweede van rechts,  kwam met het idee voor een boekenruilkast in 't Weike.
SKW-vrijwilliger Gerard Koks, tweede van rechts, kwam met het idee voor een boekenruilkast in 't Weike.

Boekenruilkast bij SKW Lepelstraat

Algemeen

Bibliotheek

LEPELSTRAAT - In de hal van buurthuis 't Weike van Sociaal Kultureel Werk Lepelstraat staat een boekenruilkast waar iedereen gratis per keer één boek kan lenen en ruilen.

 

Wie thuis een, nog netjes uitziend, boek niet meer nodig heeft kan het op de plank in de boekenruilkast zetten en een ander exemplaar meenemen. Er wordt geen administratie van bijgehouden, er is geen 'bibliothecaresse'. Wel zal regelmatig gekeken worden hoe de boeken erbij staan en of de kast aangevuld moet worden. Het idee van de boekenruilkast kwam van vrijwilliger Gerard Koks. SKW heeft het idee warm onthaald en er direct werk van gemaakt. Jan Severijnen schonk SKW een kast en de eerste boeken werden snel gedoneerd. SKW stimuleert het uitwisselen van leesplezier en ook deze vorm van
recyclen. Eenieder kan gebruikmaken van de boekenruilkast als buurthuis 't Weike open is.

Toch verwijst SKW de fervente lezers ook graag naar de bibliotheek die het dorp Lepelstraat nog steeds rijk is. Op woensdagavond kunnen volwassenen van 18.30 tot 19.30 uur terecht in basisschool de Wegwijzer voor het lenen van een veel grotere diversiteit aan boeken dan in de kast in 't Weike wordt aangeboden. SKW wenst iedereen veel leesplezier.