Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Vissers Petshop & Petcare: Dierenwinkel 2.0

Algemeen

HOOGERHEIDE – Vissers Petshop en Vissers Petcare zijn een gouden combinatie. Samen bestrijken ze het gehele leven van een huisdier, inclusief de moeilijke momenten, maar met de nadruk op de band tussen baas en dier en de leuke dingen die daarbij horen. Hoogerheide huisvest daarmee een uniek concept, dat je gerust als "Dierenwinkel 2.0" zou kunnen bestempelen.

De familie Vissers heeft al bijna 130 jaar ervaring met dieren. In 1890 had zijn overgrootvader een zaak in vogelvoeders en levende vogels. In 2018 kijkt achterkleinzoon Pierre Vissers vooral graag naar de toekomst: "Als ondernemer denk je continu na over hoe je je klanten nog beter kunt helpen", zegt hij, "met de opening van Vissers Petcare, twee jaar geleden, hebben we daarmee een grote stap gemaakt. Dierenarts Marieke Merkx is elke maandag, woensdag en vrijdag aanwezig om de huisdieren van Hoogerheide en omstreken te helpen. Met gezondheidscontroles, vaccinaties en bijvoorbeeld ontwormingen heeft ze al veel huisdieren kunnen helpen. Dat is fijn, maar de vraag van baasjes ging nog verder."

Daarom werd Vissers Petcare onlangs uitgebreid met een moderne operatiekamer en een nieuwe recoveryruimte. Vissers: "Zo kunnen we huisdieren nóg beter helpen, met bijvoorbeeld gebitsreinigingen onder narcose, onderzoeken of kleine operatieve ingrepen zoals sterilisatie en castratie. Voor grotere problemen hebben we goede samenwerkingsverbanden met specialisten en in onze recoveryruimte houden we de dieren continu in het oog. We willen dat mensen weten dat hun huisdier bij ons in de best mogelijke handen is."

Vissers Petcare is zo de ideale versterking voor Vissers Petshop. Want de winkel blijft het adres voor speelgoed, lijnen, manden en krabpalen, en blijft specialist op het gebied van voeding. "Maar we willen onze klanten in de winkel kunnen voorzien van het best mogelijke advies. Heeft een dier bijvoorbeeld jeuk en we kunnen dat probleem met de middelen in de winkel niet oplossen, dan is de dierenarts heel dichtbij, en daarmee ook de oplossing van het probleem", zegt Pierre Vissers, "dat is waar we naar streven. Natuurlijk hebben we bij Vissers Petcare soms ook te maken met moeilijke en droevige momenten. Maar door onze service, kennis en expertise kunnen we er vooral voor zorgen dat baasjes zo lang mogelijk en zo veel mogelijk plezier beleven met hun huisdier."