Afbeelding

Veertig jaar De Beiaardier in Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT - Dorpskrant De Beiaardier van Stichting Sociaal en Kultureel Werk (SKW) is een begrip in Lepelstraat. Al veertig jaar verschijnt het blad een keer of tien per jaar huis-aan-huis in het dorp en buitengebied.

Doorgaans eens in de maand is het dinsdagochtend op de bovenverdieping van buurthuis 't Weike altijd een gezellige boel. Een enthousiast team vrijwilligers zet dan traditiegetrouw de dorpskrant in mekaar. Jeannet Kempenaars (81) is vanaf de eerste uitgave trouw present bij deze sociale aangelegenheid. Voordat de groep met de stapeltjes prints aan de slag kan, heeft Rein de Groot alles gestencild. Nog eerder heeft Jenny van Eekelen de aangeleverde teksten verzameld.

De Beiaardier is een dorpsblad met berichten voor en door bewoners van Lepelstraat, de Kladde en Klutsdorp. Het verschijnt in een oplage van 820 en wordt door twee vrijwilligers trouw bezorgd. Het blad is tegenwoordig ook digitaal beschikbaar. Slechts één exemplaar wordt nog per post verzonden naar iemand buiten het verspreidingsgebied die een postabonnement heeft.

Op deze dinsdagochtend in januari 2018 liggen in 't Weike stapeltjes met pagina's gesorteerd klaar om 'gebundeld' en geniet te worden. Midden op de grote tafel prijkt een doos vol verse appelflappen. Het afwerken van het dorpsblad is echt een sociaal gebeuren waarbij de groep op zijn tijd gezellig kan bijpraten.

Op de foto van links naar rechts de vrijwilligers Elvera van Wijk, Truus van den Enden, Riet Meesters, Jenny van Eekelen, Riet Maas, Gerard Koks en Jeannet Kempenaars.