Afbeelding

'Het brood van gisteren'

Algemeen

HOOGERHEIDE - Bakkerij Hirdes heeft een nieuw concept gelanceerd: het verkopen van 'het brood van gisteren'.

Teammanager Michael Korsten vertelt: "We zijn nu ongeveer twee weken bezig met het verkopen van het brood van gisteren. We houden weleens wat brood over en dit doneren we altijd aan de voedselbank. Ondanks dat we zoveel weggeven wordt er uiteindelijk alsnog vrij veel weggegooid en dat is natuurlijk zonde. Dus hebben we zitten denken: hoe kunnen we dit nou verminderen? Natuurlijk kunnen we wel minder maken, maar dan lopen we het risico dat we u als klant moeten teleurstellen en dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn.
Dus toen dachten we: we gaan brood van gisteren verkopen. Dit brood bieden we aan voor één euro. Een normaal brood kost twee euro en twintig cent, dus het gaat voor meer dan de helft weg. Hiermee hopen we dat de verspilling minder wordt en dat we er toch een andere doelgroep mee aan kunnen spreken. De kwaliteit van de ambachtelijke bakker, maar dan voor een lage prijs. We hopen dat we op deze manier nieuwe mensen kennis kunnen laten maken met de Echte Bakker."


Het is nog niet zeker of dit concept blijvend is. "Ik hoop dat we het zo kunnen houden, maar we weten natuurlijk niet of het aan gaat slaan. We gaan kijken hoe het loopt!" Hoe dan ook zal de schenking aan de voedselbank blijven bestaan.


Het assortiment aan het brood van gisteren kan per dag verschillen bij Echte Bakker Hirdes aan de Raadhuisstraat 62 in Hoogerheide. "Het is maar net wat we de dag ervoor overhouden. "Bestellen kan dus niet en op maandag zal er voorlopig ook geen brood van gisteren zijn want op zondag zijn we gesloten", aldus Michael Korsten.