Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het team van Anytime Fitness (foto: Jan Krijtenburg)
Het team van Anytime Fitness (foto: Jan Krijtenburg) (Foto: Dennis van Loenhout)

Gezond en fit je doelen bereiken

HOOGERHEIDE – Hoe goed de apparaten op een sportschool ook zijn, de inspanning moet je als sporter zelf leveren. Bij Anytime Fitness neemt een deskundig team een deel van de inspanning van je over: ze begeleiden je op het gebied van voeding, steunen je als het zwaar is en zorgen dat je altijd gemotiveerd blijft. Dan is de "sky" de "limit" en kun je je doelen gezond en fit bereiken. Bij Anytime Fitness vindt het verhaal van elke sporter een goede afloop.

Anytime Fitness is meer dan een sportschool waar je 24 uur per dag terecht kunt, en ook zeker geen stereotype krachthonk vol bodybuilders en harde muziek. "Nee", zegt manager Jacob van Poppel, "wij zijn er voor iedereen. Wil je afvallen? Je gezonder voelen? Fitter worden? Of door sport lichamelijke klachten voorkomen of verminderen? Dan helpen wij je." Dat klinkt ambitieus, maar Anytime Fitness gelooft dat vrijwel elk doel haalbaar is, en bouwt daarbij op drie pijlers: training, voeding en coaching.

"Met al onze leden hebben we regelmatig contact. Dat begint bij de intake en de uitleg van het programma. Maar elke maand plannen we ook een evaluatie", zegt Jacob, "maar daarbuiten kijken we gewoon wat iedereen nodig heeft. De een heeft behoefte aan een strakke planning, de ander aan een arm om zijn schouder, de volgende gewoon aan een praatje. Sporten draait niet alleen om je fysieke belastbaarheid – die wij heel goed in het oog houden – maar ook om je mentále belastbaarheid. Als je goed in je vel zit is sporten leuk, wordt het leveren van een inspanning fijn en kun je je doelen behalen."

Het Body Support-programma helpt daarbij. "Met Body Support leren wij onze sporters op een verantwoorde manier een voedingspatroon samen te stellen. We werken niet met standaard-diëten maar bekijken voor iedereen de individuele situatie en zorgen ervoor dat de voeding het trainingsprogramma optimaal ondersteunt."

Anytime Fitness-lid Christine Presser is positief over Body Support: "Geen enkel dieet dat ik sinds mijn tienerjaren heb geprobeerd hield me op het juiste pad. Ik sport drie keer per week, maar het lukt me niet om een gezond gewicht te behouden, daarom ging ik naar een bijeenkomst over Body Support. Een gesprek met Jacob trok me over de streep. Ik moest mijn eetgewoontes een paar dagen bijhouden en hoorde dat ik vaker en anders moest eten. Ik eet nu zes keer per dag en ben in zeven weken maar liefst acht kilo afgevallen. Jacob is mijn stok achter de deur, hij weegt me elke twee weken. En het mooiste is: het menu is goed, en nog lekker ook! Dit is echt een aanrader!"

Het verhaal van Christine onderstreept het geloof van Anytime Fitness dat iedereen een verhaal heeft en dat je alleen door daarnaar te luisteren resultaat kunt bereiken. "Resultaatgericht" is een mooi woord, maar nog mooier is het om te zien dat Anytime Fitness elk verhaal een mooie afloop wil bezorgen.

Meer berichten