Foto: vlnr Rik Simons, Burak Sahin en Paul Schut houden zich bezig met de social media campagne. Jonge kandidaten naast ervaren mensen.
Foto: vlnr Rik Simons, Burak Sahin en Paul Schut houden zich bezig met de social media campagne. Jonge kandidaten naast ervaren mensen.

Kandidaten op de Kieslijst van GBWP bekend

Algemeen

BERGEN OP ZOOM/ HALSTEREN – In een afgeladen Café De Beek in Halsteren hebben de leden van GBWP de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld.

De aanvoerders van deze lijst, de Top drie, werd enige weken geleden al bekend gemaakt. De lijst wordt aangevoerd door Arjan van der Weegen, gevolgd door Patrick van der Velden op de tweede plaats en Evert Weijs (tevens fractievoorzitter) op 3. De top 10 werd aangevuld met op plaats 4 Aydin Akkaya, gevolgd door Betsy de Kock als eerste vrouw op nummer 5. Op plaats 6 staat Piet Roosendaal, gevolgd door Paul Schut (7) en Maarten van Eekelen (8). Op de 9e plek staat duoburgerlid Dyana Rommens als tweede vrouwelijke kandidaat. Fractie-assistent en duoburgerlid Wim Buijs staat op 15, geflankeerd door Marijke Helmons (14) en Souhail Soutou (11). GBWP komt met een team van 45 gemotiveerde kandidaten, die de vele Bergse wijken, de binnenstad en de dorpen Halsteren en Lepelstraat vertegenwoordigen. Naast de vertrouwde gezichten, actief binnen de huidige fractie en bestuur, heeft de kiescommissie het team kunnen versterken met nog meer vrouwen en jongeren. GBWP zet in op 'heldere lokale politiek' VAN, VOOR en DOOR de burgers van de gemeente. Zij richten zich daarbij op welvaart en welzijn voor alle inwoners. Ze laten zich niet beïnvloeden door de landelijke bestuurspartijen en zijn niet voor niets ' lokaal bewust lokaal'. "De inwoners van onze mooie gemeente weten als geen ander wat het beste voor hen is", aldus fractievoorzitter Evert Weijs tijdens de presentatie van het partijprogramma. "GBWP zorgt daarbij voor een recht-door-zee-aanpak, waarbij we doen wat we zeggen. We bieden ruimte aan initiatieven vanuit de samenleving, die ondersteund door de gemeente mogelijk gemaakt moeten worden. We zijn duidelijk, betrokken en transparant." GBWP kijkt optimistisch naar de toekomst. Het is daarbij van het grootste belang dat vanuit GBWP de wensen van de burgers op kundige wijze vertaald worden naar goed beleid en passende uitvoering door de gemeente. De volgende stap richting de verkiezingen is het partijprogramma. In de volgende ledenvergadering van december wordt het uiteindelijke programma vastgesteld.