Afbeelding

Veel nieuwe kandidaten VVD Woensdrecht

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van de VVD Woensdrecht staan veel nieuwe gezichten.
Tijdens de ledenvergadering op 2 november 2017 van de VVD Woensdrecht is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 vastgesteld. Manus Bolders was al als lijsttrekker gekozen. Op plaats 2, 3 en 4 bevinden zich Robbert-Jan Willeboordse, Marius Bakker en Teus Slagboom, allen reeds volop actief in de fractie. Robbert-Jan Willeboordse en Teus Slagboom als burgerraadslid. Marius Bakker wordt tijdens de raadsvergadering op 9 november ter verkiezing als burgerraadslid voorgedragen. Raadslid Henk Kielman en Ingrid Speekenbrink staan op plaats 5 en 6. Martin Groffen pleitte voor de behartiging van de Putse belangen op de kieslijst en wisselt daarom zijn plaats als lijstduwer in om deze verkiezingen op plaats 7 in te gaan. Ook het verkiezingsprogramma werd door de leden goedgekeurd. Hierin staat duidelijk dat Woensdrecht als een zelfstandige gemeente moet blijven bestaan. De partij is van mening dat Woensdrecht zijn zelfstandigheid veilig kan stellen met een goed en krachtig bestuur, goede dienstverlening aan burgers en bedrijven, lage lasten en een goede financiële positie. De VVD Woensdrecht zal zich maximaal inspannen voor de realisatie van deze doelen. De VVD Woensdrecht zal zich tevens, wanneer aan de orde, tegen een mogelijke herindeling verzetten en via de politieke achterban in de Provincie en Tweede Kamer dit standpunt verdedigen. De gemeenten hebben van de overheid meer verantwoordelijkheden gekregen. De VVD ziet dit niet als een bedreiging maar juist als een kans. Het raakt immers de grondbeginselen van de VVD. Echter, zij vinden dat er voor moet worden gewaakt dat er goed, verstandig en vooral professioneel met deze verantwoordelijkheid wordt omgesprongen. Tevens benadrukt dit de belangrijkheid van gemeenteraadsverkiezingen. De burger heeft nu op meerdere gebieden direct invloed op de manier hoe deze verantwoordelijkheden worden uitgevoerd.
Foto vlnr: Cor van Oorschot, Hettie Buurstee, Ronald Averdieck, Joey Pals, Manus Bolders, Edwin van Sprundel, Robbert-Jan Willeboordse, Robbert Mouwen, Henk Kielman, Marius Bakker, Teus Slagboom, Rudy Muller, Martin Groffen en Gerard Holdrinet.