Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

60 Jaar biljartvereniging Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Biljartvereniging 't Centrum in Hoogerheide bestond 7 mei 2017 officieel zestig jaar. De viering van deze mijlpaal was vanwege omstandigheden op de eerste zaterdag in september.

Deze dag begon voor het bestuur al redelijk vroeg met een afspraak bij Frans Hopmans, mede oprichter van Bv ’t Centrum en inmiddels 94 lentes jong. Hopmans werd gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Voorzitter Antoine Soffers sprak de jubilaris toe en vertelde 'zeer verheugd te zijn om samen met de overige bestuursleden hem voor deze bijzondere gebeurtenis te huldigen'. Onder het genot van een bakje koffie en de nodige anekdotes vertelde Frans dat hij het jammer vond dat hij op deze dag niet aanwezig kon zijn op het feest. Zijn vrouw José werd namelijk die dag 80 jaar. Hopmans was in 2007 ook al eens gehuldigd, toen voor het 50-jarig lidmaatschap. Hij werd destijds benoemd tot Erelid van de vereniging. Frans was zeer verrast door het bezoek van het dagelijks bestuur. Door fysieke beperkingen speelt hij zelf geen biljart meer, maar volgt wel alle activiteiten op de voet. Ook de 'Nieuwsbrief ’t Centrum' leest hij vol belangstelling. Iedere zondagmorgen is hij aanwezig in het café van zijn kleindochter in Woensdrecht waar enkele leden van de club een potje biljarten en hij als coach langs de zijlijn zit. Als afsluiting van dit bezoek werd dit bezoek nog vastgelegd met een foto in zijn mooie achtertuin, samen met bestuur en uiteraard zijn José.

Vervolgens ging het bestuur snel naar het clublokaal waar de gehele club aanwezig was om het 60-jarig bestaan te vieren. Ook hier was het woord aan de voorzitter en die begon met te vertellen dat hij een voorstel in gedachten had om de naam van Biljartvereniging ’t Centrum te veranderen in wandelclub ’t Centrum. Hij was op deze gedachte gekomen omdat de vereniging in de laatste achttien ongeveer de gehele Raadhuisstraat heeft doorlopen. Reden vormden de clublokalen waar zij noodgedwongen door diverse omstandigheden iedere keer moesten verkassen. De voorzitter voegde hier gelijk aan toe dat Bv 't Centrum na al die jaren een echte stek heeft gevonden bij Café Zaal Boulevard in Hoogerheide.

Vervolgens werden de prijzen van de persoonlijke kampioenschappen uitgereikt. Aansluitend werd de middag gevuld met leuke bezigheden, zoals op de pan spelen. Voor sommigen bleek dit nog niet zo makkelijk te zijn.

De middag werd afgesloten met een lekker buffet, verzorgd door Brigitte Heijmans, uitbaatster van Café Zaal Boulevard. Al met al kunnen bestuur en leden van Bv 't Centrum terugkijken op een zeer geslaagd festijn.

Welkom

Biljarters die interesse hebben om deze club sportief te versterken, kunnen kijken op website: www.bvtcentrum.jouwweb.nl of even bellen met de secretaris, Gidi Smits, telefoon (0164) 615168 of 06-15601876.

Reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week