Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Monumentendag in Halsteren

HALSTEREN - Ook Halsteren zal het tweede weekend van september weer in het teken staan van monumentendag.

In het centrum staan de beide kerken, St.Quirinus en St.Martinus weer open voor iedere belangstellende. Gidsen zullen rondleidingen geven. Op zaterdag zullen de kerken vanaf 12.00 tot 17.00 uur hun deuren open zetten.

Op het oude kerkhof, met veel zeldzame planten en insecten geven enthousiaste gidsen graag uitleg aan elke bezoeker. Zij zijn open vanaf 12.00 uur, eveneens tot 17.00 uur.

Uiteraard zal het heemhuis zaterdag vanaf 10.00 uur open zijn om de bezoekers met koffie te ontvangen en iedere belangstellende kan aan de rondleidingen deelnemen. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. In de zaal is een fotoexpositie te bewonderen van de fotogroep met als thema: Boeren, Burgers en Buitenlui. Wie weet ziet u nog bekende personen of plekken uit Halsteren. Door de leerlingen van VMBO De Steenspil zullen weer prachtige bloemstukken gemaakt worden. De heer De Graaff zal laten zien hoe je van hout heel veel leuke dingen kunt maken. Zondag is het heemhuis open van 12.00 uur tot 17.00 uur.

De spingroep zal laten zien hoe de vacht van een schaap tot wol gemaakt wordt. Er wordt wol gekaard, gesponnen en geverfd. Rondom het heemhuis en op het terrein van de Villa de Beek zullen amateurschilders rondlopen en schilderen, wilt u misschien een portretje, wie weet wil iemand u wel vereeuwigen. In de villa zullen op gezette tijden rondleidingen gegeven worden er is een picknick.

Naast het programma van zaterdag zal zondagmiddag het gelegenheidskoor In Vuur en Vlam optreden, bij het Heemhuis. Zij zingen vanaf 14.00 uur telkens een half uur lang bekende en minder bekende gezellige liedjes.

In de beide kerken zal een aantal jonge en iets oudere violisten passende muziek spelen. De tijden hiervan zijn: van 14.00 tot 14.45 uur in de St.Quirinuskerk en van 15.00 tot 16.00 in de St.Martinuskerk. Beiaardier T. Raats zal het carillon van de Martinuskerk bespelen tussen 14.00 en 15.00 uur.

Op het oude kerkhof worden weer rondleidingen gegeven en net als op zaterdag is hier een kleine expositie te bewonderen. Ook een bezoek aan de 200 jarige St.Anthoniusmolen mag u zeker niet missen.

Kortom: bezoek zaterdag 9 en zeker zondag 10 september Halsteren. Bij mooi weer op de fiets langs een prachtige route. De koffie staat de gehele dag klaar in het Heemhuis.

Reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week