Gospelkoor Real Power, met Marinus Huige nog als enige man.
Gospelkoor Real Power, met Marinus Huige nog als enige man.

Real Power zoekt mannen

Algemeen

HOOGERHEIDE - HALSTEREN - Terwijl het gospelkoor Real Power zich voorbereidt op zijn eerste verjaardag, zijn de koorleden op zoek naar het mooiste verjaardagscadeau voor het koor: meer mannelijke leden. Daarom hebben ze september verklaard tot "mannenmaand". Mannen mogen de gehele maand gratis meerepeteren. Dan, zo redeneert het koor, worden ze vanzelf enthousiast.

Gospelkoor Real Power ontstond in het bekende popkoor Sugar & Spice uit Hoogerheide. Onder elkaar concludeerden de leden dat er in onze regio geen gospelkoren zijn, terwijl de gospelmuziek een unieke mix van muzikaliteit, vrolijkheid en energie te bieden heeft. Koorlid Carla den Ouden ging met het idee aan de slag. In oktober 2016 had Gospelkoor Real Power zijn eerste repetitie. De repetitieruimte in Halsteren wordt sindsdien bevolkt door ruim twintig leden, met slechts één man.

Marinus Huige (55) uit Hoogerheide is bovendien penningmeester van Gospelkoor Real Power. Hij wil benadrukken dat Real Power geen religieus oogmerk heeft, zoals je bij gospelmuziek misschien zou denken. "Wij doen het voor de muziek. Gospelmuziek is uniek in zijn sfeer en als geen ander in staat iets wat heel klein en integer begint uit te laten groeien tot iets groots en meeslepends. Dat is fantastisch, en inmiddels is de repetitie echt iets om naar uit te kijken. Maar het zou mooi zijn als we meer mannelijke leden kregen. Op dit moment zing ik vaak alleen, met meer zou het plezanter zijn en kun je elkaar helpen te verbeteren."

Ambitie

Gospelkoor Real Power wordt begeleid door de bekende dirigente Mariëlle Tempelaars (47) uit Halsteren. "Dit koor is uniek in de regio. Ons repertoire heeft geen liturgische boodschap, we zingen juist de mooie, sfeervolle nummers. Denk aan Earth Song van Michael Jackson, Go like Elijah van Chi Coltrane, Oh Happy Day van the Edwin Hawkins Singers en Lean on Me van Michael Bolton. Dat laatste past bijzonder goed bij ons koor, want de saamhorigheid en de betrokkenheid is groot. Dit is een hechte, leuke groep", vertelt ze, "maar het is ook een groep met ambitie, we willen steeds beter worden en streven ook naar mooie optredens in de regio."

Voor aspirant-leden is er slechts één eis. Tempelaars: "Je moet de muziek en het repertoire leuk vinden. We werken met bladmuziek als ondersteuning, maar wie geen noten kan lezen is evengoed welkom. Ik zorg elke week voor mp3's die de leden thuis kunnen gebruiken om te oefenen. Enthousiasme is het belangrijkste, de muziek en deze fijne groep doen de rest!"

Mannen die interesse hebben om zich bij Real Power aan te sluiten zijn op 1 september om 19.30 uur van harte welkom in de repetitieruimte aan de Vang 5 in Halsteren. De repetitie duurt zo'n twee uur en Mariëlle Tempelaars en Marinus Huige weten het zeker: "Je staat hier tussen een groep leuke mensen waar je je vanzelf op je gemak voelt. En als je eenmaal zingt vergeet je alles." Voor wie wil blijven bedraagt de contributie na september 15 euro per maand. Geen geld, voor een koor met een professionele dirigente, een geweldig repertoire en een onvergetelijke sfeer. "En met meer mannen erbij", stellen ze, "worden de sfeer en de muziek alleen maar beter!"

De contactgegevens van Real Power: real-power2016@hotmail.com (Carla den Ouden) en www.gospelkoor-real-power.mozello.nl.
www.facebook.com/real.power.507

Gospelkoor Real Power, met Marinus Huige nog als enige man.