Ard van Tilburg (Grenswachters).
Ard van Tilburg (Grenswachters).

Eerste zege in 2024 voor Grenswachters

Algemeen

PUTTE – Na de geweldige seizoenopening van METO werd er hier en daar met een schuin oog naar het wedstrijdschema gekeken. Gekscherend gingen er al roodwitblauwe WhatsApp-berichten richting Huijbergen of ze op de allerlaatste speeldag aldaar de titel konden vieren?! Inmiddels liggen de zaken iets genuanceerder en kroonde Achtmaal zich al tot terechte kampioen. Het cruciale belang van de derby Vivoo-METO heeft echter een nog grotere dimensie gekregen. Op 20 mei lijkt de confrontatie beide ploegen uitzicht op de Vierde Klasse te kunnen verschaffen.

Op weg naar de climax moest METO in Heerle wel de horde HSC’28 nemen. Het team van Thomas Mangelaars had in de eerste helft het beste van het spel doch verder dan schoten van Daan Verresen, Quinten Hunting en Joep van Kalmthout kwam het niet. Kort na de thee deed aanvoerder Levi Deelen zijn oude ploeg pijn door een voorzet precies op het hoofd van Gijs Verresen te leggen, 0-1. METO zocht naar een grotere marge, de spaarzame kansjes bleven echter onbenut. In de slotfase wist HSC’28 via een vrije trap Bram Konings te verslaan. De wedstrijd leek in een puntendeling te eindigen. Dit was buiten opnieuw Levi Deelen gerekend. Met een lange bal stuurde hij in de allerlaatste minuut Delano Sebrechts de diepte in. De spits aarzelde niet en zorgde voor drie punten in de tas richting Hoogerheide.

Vierde klasse A

Ook in de Vierde Klasse A spelen er op verschillende niveaus nog volop Woensdrechtse belangen. Zo kon WVV’67 op bezoek bij Hoeven op jacht naar de derde plaats goede zaken doen. De selectie van Ruud Spierings heeft echter te kampen met een behoorlijke blessurelijst, hierdoor maakte Timo Zwart voor het eerst dit seizoen zijn basisdebuut. WVV’67 startte slecht aan de wedstrijd. Al na vier minuten keek het tegen een achterstand aan toen een afgemeten voorzet achter Jason van Overveld werd gekopt. Hoeven dicteerde het spelbeeld, WVV’67 werkte voor wat het waard was en had pech dat Timo Zwart tijdens een riante mogelijkheid net het vizier niet goed had staan. De eindstand werd na een fout in de Woensdrechtse defensie op 2-0 bepaald.

Grenswachters heeft haar eerste zege van 2024 te pakken. In de poging om in de veilige middenmoot te blijven diende hoe dan ook van hekkensluiter Hulsterloo gewonnen te worden. Op sportpark De Buizerd werden de toeschouwers op een slechte wedstrijd van beide kanten getrakteerd. 

Tussendoor zag eerst Ronald Clarijs en later Azeddine Benali kans om te scoren. En hoewel Grenswachters in de slotfase na het geblesseerd wegvallen van Ard van Tilburg met tien man verder moest, kwam het op een tegengoal in de laatste minuut niet meer in gevaar, 2-1.

Geflatteerd

Voor ODIO lijkt rechtstreekse handhaving een utopie. In Ossendrecht liep het tegen een geflatteerde nederlaag aan. In een gelijk opgaande wedstrijd zag RSV op beslissende momenten wel kans om viermaal te scoren. ODIO kwam niet verder dan een treffer van Marijn Corré.