Delano Sebrechts (METO) tweemaal trefzeker

METO grijpt net naast periodetitel

Algemeen

HOOGERHEIDE – In de Vijfde Klasse A lijkt METO het succesvolle spoor een beetje bijster. Na zeven opeenvolgende zeges verslikte het roodwitblauw uit Hoogerheide zich medio november in laagvlieger SDO’63. Na enkele weken rust kon het in eigen huis tegen buurman Vivoo opnieuw niet imponeren en met een puntendeling genoegen nemen. En ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop ging het bij koploper Achtmaal kopje onder.

METO, zonder vanwege ziekte afwezige coach Thomas Mangelaars, mocht in een rechtstreeks duel met concurrent Achtmaal de eerste periodetitel bestrijden. Hoogerheidese winst zou de herovering van de koppositie en periodetitel betekenen. Voor Achtmaal volstond een gelijkspel. Ad-interim Joey van Hooijdonk zag een tot op het bot gemotiveerd team de uitdaging aangaan. Goed voetbal werd in de 25e minuut in een goal omgezet toen Delano Sebrechts vanaf elf meter mocht aanleggen, na een charge op aanvoerder Levi Deelen. De voorsprong was echter van korte duur toen de scheidsrechter van dienst aan de overzijde een eveneens terechte strafschop toekende, 1-1.

Nog voor rust trok METO het duel opnieuw naar zich toe. Luca Bolders bediende andermaal Delano Sebrechts, die op zijn beurt beheerst afrondde. Na de thee leek METO lange tijd op de gekoesterde driepunter af te stevenen. Het venijn zat hem echter in de staart. In de 75e minuut werd een fout van goalie Bram Konings andermaal met een strafschop bestraft. En na de gelijkmaker trok de thuisploeg vlak voor tijd de zege naar zich toe, 3-2.

Vivoo had op haar beurt geen moeite met hekkensluiter De Schutters. Op een erbarmelijk slecht Huijbergs veld zorgen Dimitri Ceuppens (2x), Finn Verhoeven, Robin Muijs en Roel Paulus voor 5-1 zege en aansluiting met de middenmoot.