Ludo van Mechelen kreeg een penning en oorkonde van burgemeester Steven Adriaansen uitgereikt.
Ludo van Mechelen kreeg een penning en oorkonde van burgemeester Steven Adriaansen uitgereikt. Foto: Jolanda Hugens Kommers

Huldiging Ludo van Mechelen

Algemeen

HUIJBERGEN - In MFC De Kloek vond gisteren een bijzondere gebeurtenis plaats tijdens het optreden van Streekorkest Fravino. Ludo van Mechelen, al 60 jaar een steunpilaar van de vereniging, werd voor zijn onwrikbare inzet en bijdrage gehuldigd. Burgemeester Steven Adriaansen overhandigde hem, net voor de pauze, een oorkonde en een penning als blijk van waardering.

Ludo, die sinds 1975 onafgebroken deel uitmaakt van het bestuur, heeft door de jaren heen een onuitwisbare stempel gedrukt op zowel de muzikale als de organisatorische ontwikkeling van het orkest. Van het geven van muzieklessen tot het vervullen van de rol van secretaris, zijn bijdrage is veelomvattend. “Zonder Ludo’s inzet en visie zou Fravino nooit het muzikale niveau hebben bereikt waar we vandaag de dag trots op zijn”, aldus de burgemeester tijdens de ceremonie. Van Mechelens’ muzikale reis begon met het bespelen van de melodica bij de Broeders van Huijbergen, waarna hij overstapte op het accordeon en uitgroeide tot een vermaard speler met een uitzonderlijk improvisatietalent. Als enige muzikant van Fravino heeft hij optredens verzorgd voor radio en televisie en deelgenomen aan muziekreizen in Duitsland en Luxemburg, waar hij ook zijn passie voor wijn deelde. Zijn inspanningen strekten zich verder uit tot het organiseren van muziekevenementen en het verzorgen van optredens in verzorgingshuizen, waarmee hij veel waardering oogstte in de gemeenschap. “Ludo’s repertoirekeuzes en zijn vermogen om uitdagende stukken toegankelijk te maken voor het orkest hebben Fravino naar een hoger plan getild”, voegde de burgemeester eraan toe. De huldiging van Ludo van Mechelen markeert een speciaal moment in de geschiedenis van Fravino, dat dit jaar zijn 65-jarig bestaan viert. “We mogen ontzettend trots zijn op Ludo”, concludeerde burgemeester Adriaansen, “en ik ben vereerd hem namens Fravino deze onderscheiding te overhandigen.”

Afbeelding
Diana is al 25 jaar muzikant bij Fravino.
Fravino in M.F. C. de Kloek.
Van het orkest ontvangt Ludo van Mechelen ook nog een cadeau.