Uitreiking Koninklijke Erepenning voor muziekvereniging De Hoop door burgemeester Steven Adriaansen.
Uitreiking Koninklijke Erepenning voor muziekvereniging De Hoop door burgemeester Steven Adriaansen. Foto: Jolanda Hugens Kommers

Koninklijke Erepenning voor 150-jarige De Hoop

Algemeen

OSSENDRECHT - Vrijdagavond ontving Muziekvereniging De Hoop de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Steven Adriaansen. De erepenning, een blijk van waardering van de koning, werd uitgereikt na een jubileumconcert door de Marinierskapel, ter viering van het 150-jarig bestaan van de vereniging.

Tijdens het concert in MFC De Drieschaar, dat volledig was uitverkocht, benadrukte burgemeester Adriaansen het belang van de muziekvereniging voor de gemeenschap. “De Hoop speelt al sinds 1874 een centrale rol in ons culturele leven”, aldus de burgemeester. De avond was extra speciaal door de aanwezigheid van de Marinierskapel, waarmee dirigent René Hendrickx, met een verleden bij dit orkest, de cirkel rond maakte.

De Hoop, opgericht op 26 januari 1874, heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijke naam binnen de amateurmuziekwereld. Onder leiding van vooraanstaande dirigenten zoals Walter Proost, Gerard van der Poel, Arnold Wensink en nu René Hendrickx, heeft de vereniging nationale erkenning gekregen, waaronder de titel Nederlands kampioen in de hoogste divisie.

De Koninklijke Erepenning is een symbolische erkenning voor buitengewone verdiensten en geeft de vereniging het recht om deze onderscheiding met trots te tonen. Deze onderscheiding van koning Willem-Alexander markeert de waardering voor de bijdrage van De Hoop aan de muziekwereld. Het jubileum en de erepenning benadrukken de belangrijke rol van muziek in het verbinden van de gemeenschap en verrijken van het culturele leven in Ossendrecht.

Uitreiking Koninklijke Erepenning.
De 10-jarige Carlijn Mulders, het jongste lid. van de jubilerende muziekvereniging De Hoop
Optreden van de Marinierskapel in Ossendrecht.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding