Grenswachters Pupil van de Week Vinz Bos

Venijnig slotakkoord derby

Algemeen

PUTTE – Grenswachters – WVV’67 betekende het laatste onderlinge duel op Woensdrechtse bodem. Voor aanvang stond men op gepaste wijze stil bij het overlijden van Wim de Vreede. De stylist startte zijn voetbalcarrière bij Oliveo in Pijnacker. Na zijn verhuizing voor de liefde naar Brabant verdedigde hij nog jarenlang de Putse clubkleuren. De Vreede werd 87 jaar. Het eerbetoon vormde de opmaat naar een interessante doch geen hoogstaande wedstrijd.

Voor de derby had gastheer Grenswachters niemand minder dan Vinz Bos als Pupil van de Week geselecteerd. De 9-jarige spits uit de JO9, heeft Ajax als favoriete club en noemt Johan Cruijff de beste voetballer ooit. De broer van Evan en Loïc deed de toss en voorspelde een 3-2 overwinning voor zijn club. Na negentig minuten zat hij er dichtbij.

Beide teams kwamen niet helemaal ongeschonden aan de aftrap. Grenswachters miste sterkhouder Erico van der Weghe, bij WVV’67 waren Rick Overbeeke en Jens van Lakwijk niet wedstrijdfit. De toeschouwers werden bij aanvang op een Woensdrechts openingsoffensief getrakteerd, waarbij Grenswachters van geluk mocht spreken dat het na vijf minuten niet tegen een 0-2 achterstand aankeek. Bij de eerste de beste Putse aanval was het in de zesde minuut echter wel direct raak. Ronald Clarijs werd in de diepte aangespeeld, faalde oog-in-oog met Jason van Overveld niet en schoof beheerst de 1-0 binnen. Zou het Grenswachters voor de tiende keer op rij lukken om WVV’67 zonder overwinning naar huis te sturen? Het duurde tot vlak voor rust alvorens men zelf roet in het eten gooide. Keeper Joram Adriaanse keerde de bal die vervolgens via het bovenbeen van Joris Koeleman alsnog over de doellijn caramboleerde.

Na de thee was het volgens WVV’67-trainer Ruud Spierings vooral zijn formatie die probeerde te winnen en Grenswachters dat probeerde niet te verliezen. Even leek hij het voordeel aan zijn zijde te krijgen toen Tijmen Bot de 1-2 binnenkopte. Een discutabel doelpunt volgens insiders. “Buitenspel? Ik heb het zelf niet gezien. De scheids keurde hem goed en die heeft altijd gelijk”, knipoogt Ruud Spierings.

Het venijn zat hem echter nog in de staart. Op de achterlijn beging Jason van Overveld een fout op invaller Kevin van den Hurk. De strafschop werd feilloos door aanvoerder Tobi de Bruijn benut, 2-2. Het bleek tevens de eindstand, al was Bas Heeren in de laatste minuut met een kopbal onderkant lat nog dichtbij de voorspelling van Vinz Bos!

Opstelling:

Grenswachters: Joram Adriaanse, Joris Koeleman, Senne Scheeren, Gijs van Landeghem (60. Bas Heeren), Mathijs Brok, Ronald Clarijs, Eric Nuyes, Thom van Dongen, Tobi de Bruijn, Wesley Meijer (25. Azzedine Benali, 80. Kevin van den Hurk), Yannick Devalckeneer

WVV’67: Jason van Overveld, Martijn de Nijs, Matt Luijkx, Sander de Nijs (45. Timo Zwart), Bjorn Verbrugge (45. Michael Beuckelaers), Quirijn Schevenhoven, Tomlin Smits, Tijmen Bot, Sam Langenberg, Kieran Pijnen, Youri van der Meulen (75. Robin Schipperijn).