Afbeelding

De Glazen Bol

Algemeen

HUIJBERGEN – In de Vijfde Klasse A evenaarde Vivoo de ongeslagen reeks van buurman METO, dat eerder de competitie met zeven zeges opende. Voor eveneens de zevende wedstrijd peurde ook Vivoo dit seizoen minimaal een punt uit een duel. Op 3 maart revancheerde men zich in eigen huis tegen Vogelwaarde voor de 2-0 nederlaag in Zeeuws Vlaanderen.

In volgens insiders de slechtste wedstrijd van de Huijbergenaren kreeg het in de 7e minuut met een strafschop een buitenkans om de score te openen. Roel Paulus miste echter doch uit de daaruit voortvloeiende corner knikte Bouke de Waal wel binnen. Halverwege de eerste helft zag Ronnie Bolders diens inzet gekeerd, topscorer Dimitri Ceuppens vergrootte in de rebound de marge. Na rust zocht en vond Vogelwaarde aansluiting en had pech met een bal op de paal in de slotfase. Huijbergse winst: 2-1.

METO beleefde een beroerde middag in Nieuw Vossemeer. NVS startte feller en scoorde snel. Na 24 minuten drukte de scheidsrechter van dienst zijn stempel door Geert Verstraten voortijdig te laten douchen. De Tricolores kwamen de slag niet meer te boven en kreeg in een vervelende wedstrijd nog twee tegengoals te slikken, 3-0.

In de Vierde Klasse A nam lijstaanvoeder Clinge in Putte een voorschotje op de titel. Hoe zeer Grenswachters zich vermande, het kwam nimmer in de wedstrijd. Ook niet toen men na een 0-2 achterstand door Gijs van Landeghem aansluiting vond. Peter van Oirschot: ”Ze waren gewoon beter, simpel”. Einduitslag 1-4.

Op de vooravond van de derby WVV’67-ODIO tankte de Ossendrechtse formatie op grond van het vertoonde spel tegen topper Hoeven vertrouwen. Coach Erwin van Schilt sprak van minimaal verschil voor rust. ODIO zag een treffer ten onrechte afgekeurd en had pech met een inzet op de lat. Hoeven kende meer fortuin en pakte met 0-2 drie punten op Sportpark De Fortuin.

WVV’67 kreeg geen grip op haar duel tegen De Markiezaten en ging met een 1-0 achterstand aan de thee. In de rust moest keeper Jason van Overveld zich door Jelle van Aert laten vervangen, alsmede ook Robin Schipperijn voor Jens van Lakwijk. De omzetting pakte goed en Tomlin Smits scoorde. In de laatste minuut leek machtig schot van Martijn de Nijs een perfect slotakkoord. De Markiezaten deed hetzelfde in de extra tijd: een terechte 2-2!