Afbeelding

Historische score voor Vivoo

Algemeen

WOENSDRECHT – Kampioenskandidaat Clinge verslikte zich in de veerkracht van WVV’67. De Zeeuws-Vlaamse koploper beleefde op Sportpark De Fortuin een droomstart door binnen tien minuten tweemaal keeper Jason van Overveld te verschalken. Naarmate de eerste helft vorderde kantelde het spelbeeld en net voor rust zorgde Kieran Pijnen voor aansluiting.

In de tweede helft lag het duel vanwege een polsbreuk bij Clinge even stil. Na de hervatting was het Martijn de Nijs die vanaf de rand van het 16-metergebied in de verre hoek de gelijkmaker binnen draaide. WVV’67 wilde en kreeg meer toen vijf minuten voor tijd Quirijn Schevenhoven van dichtbij tegen de keeper schoot. In de rebound volleerde Youri van der Meulen zijn team naar een welverdiende driepunter en een top-3 notering!

Grenswachters wacht nog altijd op haar eerste zege in 2024 en kan nog steeds de punten goed gebruiken. Dat het in Sprundel andermaal niet lukte had de Putse brigade niet helemaal aan zichzelf te wijten. Dat Azeddine Benali Grenswachters al vroeg op voorsprong bracht en dat even na rust de overigens sterk keepende Joram Adriaanse een corner in eigen goal stompte, zijn bijzaken. De scheids van dienst ontsierde voor beide teams de wedstrijd door met onbegrijpelijke gele en rode kaarten te zwaaien. Ook coach Peter van Oirschot moest er aan geloven toen hij het woord ‘pannenkoek’ in de mond nam als commentaar op het in de laatste minuut terugfluiten van een doorgebroken Senne Scheeren. Eindstand: 1-1.

In de Vijfde Klasse A ging METO thuis tegen NSV slordig met de mogelijkheden om. Gijs Verresen bracht roodwitblauw tweemaal op voorsprong. NSV poetste dit evenzoveel weg. In de slotfase stelden Joep van Kalmthout en een rake vrije trap van Levi Deelen de zege veilig, 4-2.

In Lamswaarde schreef Vivoo tegen SDO’63 geschiedenis door de 1-9 bij Rimboe (2009-2010) uit de boeken te schieten. Na Bouke de Waal voor rust volgden er nog negen in het tweede deel: Jeroen van Gastel (0-2), Aswin Boon (0-3), Dimitri Ceuppens (0-4), Dimitri Ceuppens (0-5), Jeroen van Gastel (0-6), Bouke de Waal (0-7), Dimitri Ceuppens (0-8), Jeroen van Gastel (0-9) en… het slotakkoord kwam op conto van niemand minder dan in de laatste minuut invallende trainer en dus ook speler Ronald Broos (43). Diens eerste balcontact eindigde als numero tien tegen de touwen!