Koninklijk bezoek op De Heiloop.
Koninklijk bezoek op De Heiloop.

We speule oos spelleke

Algemeen

OSSENDRECHT – Onder het mom van ‘We speule oos spelleke’ vereerde zijn Prins Zjim zondagmiddag de derby ODIO-Grenswachters met een Koninklijk bezoek. Nar Luukske (de Dooij) nam als ODIO’s twaalfde man de aftrap voor zijn rekening. Het vormde de opmaat naar een puntendeling.

WVV’67 ging op bezoek bij Philippine. Op een slecht veld startten de Woensdrechtenaren slecht en keken na zeven minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Tegen de verhoudingen in zag Kieran Pijnen de gelijkmaker binnen te werken. In de tweede helft probeerde WVV’67 wel maar creëerde weinig tot niets. Philippine hielde de zege daarop terecht in eigen huis, 2-1.

In dezelfde contreien was METO te gast bij Vogelwaarde. Roodwitblauw was echter onzuiver in de passing en speelde onrustig. Desondanks poetste het door een benutte strafschop van Delano Sebrechts en een goal van Gijs Verresen tot tweemaal toe een achterstand weg. Na een uur vormde balverlies op het middenveld de aanleiding voor een geslaagde lob vanaf de middenlijn over Bram Konings. METO vocht voor wat het waard was en met nog een tegentreffer ver in blessuretijd was de strijd gestreden, 4-2.

Op het Huijbergse sportpark aan de Veenbes stond het duel Vivoo-Achtmaal in het teken van eerherstel. In het openingsweekend schoof de huidige lijstaanvoerder van de Vijfde Klasse de blauwbloezen met 11-1 opzij. Vivoo, alwaar de technische staf Ronakd Broos en Corné Grinwis onlangs voor een seizoen bijtekende, speelde gedisciplineerd en gaf, met topscorer Roel Jongenelis aan banden bij Finn Verhoeven, geen kans weg. Toch brak Achtmaal in de 56e minuut de ban, Vivoo toonde veerkracht met Dimitri Ceuppens als de man op de juiste plaats, 1-1.