Roger Withagen & Joost Demmers
Roger Withagen & Joost Demmers

ODIO strikt Joost Demmers

Algemeen

OSSENDRECHT – Al een heel seizoen loopt ODIO sportief achter de feiten aan. Voor de hoofdmacht zijn de vijf opeenvolgende nederlagen een onherstelbare valse start gebleken. Halverwege de competitie dient groenwit onwaardig met slechts een rol in de marge genoegen te nemen. Naast alle malheur maakte in de winterstop coach Erwin van Schilt zijn vertrek aan het eind van het seizoen bekend. Een nieuwe functie bij werkgever Rabobank is niet langer met diens verplichtingen als voetbaltrainer te combineren. ODIO zocht en vond een troonopvolger: Joost Demmers!

“Als vereniging betreurden we het besluit van Erwin doch we konden niet anders dan deze respecteren. Achter de schermen werkten we in petit-comité aan een profielschets en kwamen uiteindelijk bij Joost Demmers uit. Na twee gesprekken over de on- en mogelijkheden bij ODIO kregen we de indruk dat we met een no nonsens persoon te maken hadden. Vervolgens hebben we een positief advies naar het bestuur uitgebracht en is de zaak bekrachtigd”, aldus technische directeur Levien Michielsen.

Dorpsclub

Ook Joost Demmers (40) beaamt de prettige gang van zaken. Afgelopen zondag tekende hij een contract dat hem vanaf deze zomer aan ODIO bindt. Een bewuste keuze voor de oud-trainer van onder andere Nieuw Borgvliet. “In het verleden ben ik met Borgvliet regelmatig met ODIO in contact gekomen. De club kwam als een warme vereniging over, waar veel kan en men zeker niet boven haar stand leeft. Een echte dorpsclub van normen en waarden.”

De aanstaande hoofdverantwoordelijke trainer speelde op lager niveau bij FC Bergen alwaar hij al vroeg in het trainersvak geïnteresseerd raakte. Via de jeugd van FC Bergen belandde hij als hoofd-opleidingen bij Kruiningen en Yerseke. In 2017 loodste hij Nieuw Borgvliet van de Vijfde naar de Vierde Klasse. Degradeerde en herhaalde het huzarenstukje nogmaals. 

“Toen het daaropvolgende seizoen de competitie vanwege corona een halt werd toegeroepen lagen we zelfs op koers naar de Derde Klasse. Nu ga ik mijn taak bij Yerseke goed afsluiten en ondertussen me op mijn nieuwe taak voorbereiden. In de komende maanden probeer ik de club verder te analyseren en zal ik met onder meer Erwin van Schilt in gesprek gaan om de selectie zo goed mogelijk over te nemen. Ik ga altijd uit van de beschikbare groep spelers. Je kunt wel zeggen dat je zus en zo wilt spelen maar we zullen van eigen kracht en mogelijkheden moeten uitgaan. Een selectie samenstellen die met plezier komt trainen en op zondag spelen. Dat de faciliteiten goed zijn en zodoende met het oog op de nabije toekomst spelers aan het team binden. Binnen ODIO zal met belangstelling naar de ontwikkeling van de huidige JO17 worden gekeken. Een mooie uitdaging”, legt Joost Demmers uit.

Als leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs weet hij als geen ander hoe een groep te managen. Hoe profileert Joost Demmers zich in zijn vrije tijd als trainer. “Een trainer moet niet, zoals bijvoorbeeld Simeone bij Atletico Madrid, prominent in beeld zijn. Je bent representatief voor de club die je dient, dit mag je niet vergeten”, besluit Joost Demmers.