Afbeelding

Vivoo ongeslagen in eigen huis

Algemeen

HUIJBERGEN – Twaalf maanden terug presenteerde Vivoo met trots de aftrap van een lang gekoesterde wens. Een grondige metamorfose zou naast een fonkelnieuwe kantine, moderne kleedlokalen ook twee kunstgrasvelden overleveren. Voor de uitbreiding van het sportpark diende de Gemeente Woensdrecht zich echter wel de benodigde gronden te verwerven. Iets wat mislukte en de architecten moesten terug achter de tekentafels. Het gepresenteerde alternatief viel niet bij iedereen in de smaak, met diverse protesten tot gevolg. Tijdens de zoektocht naar gerechtigheid en compromis werden de werkzaamheden tot nader order ‘on hold’ gezet. En speelden de blauwbloezen gewoon hun thuiswedstrijden op het gras aan de Veenbes. Met verve gezien hun ongeslagen status in het boekjaar 2023!

In de winterstop ruimde Andy Wierikx het veld als coach van Vivoo 1. Tegenvallende resultaten en onvoldoende vertrouwen in de nabije toekomst betekende een onvermijdelijke exit voor de Roosendaalse trainer. Diens assistent Dennis Gillesse pakte als kind van de club zijn verantwoordelijkheid en loodste op ad-interim basis Vivoo op een haar na de nacompetitie in. Van de elf duels verloor hij eenmaal, thuis bleef zijn team sowieso vijf duels opgeslagen.

Voor het huidige seizoen contracteerde men Ronald Broos. De van METO afkomstige trainer liep tegen een exodus aan vertrekkende spelers aan. De uitgeholde selectie werd vanuit de jeugd en lagere elftallen aangevuld. Het team in opbouw kende een valse start bij koploper Achtmaal (11-1). Daarna ging het met vallen en opstaan. Uit de tien wedstrijden peurde men inmiddels zeventien punten. Tijdens een kwartet optredens voor eigen publiek wist slechts HSC’28 een puntje te bemachtigen.

Ook in de laatste wedstrijd van het jaar werden tegen laagvlieger SDO’63 uit Lamswaarde geen fouten gemaakt. Zonder de geblesseerde Bouke de Waal had Vivoo geen enkele moeite met de ploeg die vorige maand nog METO wist te verschalken. Beide teams hadden zichtbaar moeite met de slechte staat van het Huijbergse hoofdveld. Goed voetbal was onmogelijk, iets wat alle spelers te velde nog eens benadrukten. Het kwalitatief betere Vivoo creëerde desondanks kans op kans. Bij de spitsen stond het vizier echter niet op scherp. Het duurde tot de 24e minuut alvorens Robin Muijs dan toch de ban brak. 

De rechtsback reageerde bij een indraaiende corner alert en scoorde voor de derde opeenvolgende wedstrijd.

Na de thee opnieuw eenrichtingsvoetbal met veel Huijbergse mogelijkheden tot scoren. Na een uur had Dimitri Ceuppens eindelijk succes en schoof de 2-0 binnen. Het slotakkoord was voor aanvoerder Roel Paulus. Na een fout op Ceuppens mocht hij vanaf elfmeter aanleggen. Hij bracht vanuit de rebound de eindstand 3-0 op het bord.

In 2023 speelde routinier Jeroen van Gastel gedurende 21 wedstrijden iedere minuut. Roel Paulus speelde door een wissel afgelopen zondag acht minuten minder! 26 spelers waren actief, waarvan Demi Frissen, Daan Grinwis en Raoul Motzheim als debutant!

Roel Paulus (Vivoo) in de rebound trefzeker.