Ernest Meijlemans van het Dorpsplatform.
Ernest Meijlemans van het Dorpsplatform. Foto: Dennis van Loenhout

Ondersteuning van duurzame projecten in Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - Jaarlijks ontvangt het Dorpsplatform Ossendrecht een fikse bijdrage van Eneco ter ondersteuning van duurzame projecten in Ossendrecht. Ook in 2023 ontvingen weer diverse organisaties, verenigingen, stichtingen et cetera een fikse bijdrage uit deze pot.

Wat gebeurde er zoal in 2023? De Adolphinekapel krijgt een nieuwe kachel; het Museum op de Aanwas van heemkundekring Het Zuidkwartier ontvangt ook een nieuwe kachel; de organisatie van de 4-daagse werd gesteund waardoor alle deelnemers een koelhanddoek ontvingen; Kinderopvang Paviljoen kreeg duurzame speelattributen aangeboden; in het ‘Bouwkot’ zijn alle verlichting en losse schijnwerpers vervangen door ledverlichting. Op een avond met nieuwe inwoners werd een duurzame tas met inhoud aangeboden; ook bij de Scouting werd alle verlichting vervangen door ledverlichting; Tennisvereniging de Meet schafte nieuwe omvormers aan voor de zonnepanelen; in de Drieschaar werd een Energiemarkt op poten gezet in de vorm van een voorlichtingsdag over duurzame besparingen in- en rond huis met gratis energiecoach; tenslotte ontving het reparatiecafé een bijdrage voor kostenvergoeding. 

Ideeën 

Als u ook een idee heeft voor een financiële bijdrage/suggestie voor energiebesparingen voor Ossendrecht (geen privé projecten), dan kunt u dit laten weten aan het Dorpsplatform:

Wellicht leuk om te weten dat in de voorgaande jaren meerdere projecten zijn ondersteund, in het bijzonder van de voetbalvereniging ODIO en Tennisvereniging de Meet in de vorm van nieuwe kozijnen met dubbele beglazing, dakisolatie, energiezuinige koelingen et cetera.

Het eerste project voor 2024 is al gemeld: spouwmuurisolatie van de Adolphinekapel en enkele dringende bouwtechnische ingrepen, ter voorkoming van een voortijdig verval van deze kapel.

Ideeën kunnen gemeld worden via e-mail: penningmeester@dorpsplatform-ossendrecht.nl