Plaatsing van de tiny houses in Huijbergen.
Plaatsing van de tiny houses in Huijbergen. Foto: Jolanda Hugens Kommers

Plaatsing vier tiny houses

Algemeen

HUIJBERGEN - Op donderdag 22 februari verrijzen de eerste twee tiny houses, gevolgd door nog twee de volgende dag. Binnen enkele uren staan ze er, tot groot genoegen van de eigenaren die jarenlang hebben gewacht.

“Na zes jaar wachten is het zover voor onze zoon, en natuurlijk ook voor ons”, deelt Ankie van Wesel opgelucht mee. Er moeten nog wat formaliteiten afgehandeld worden voordat hij de sleutel krijgt, zoals een bezoek aan de notaris. “Maar dat neem ik voor lief. Het huis is verrassend ruim met twee verdiepingen. Het lange wachten is beloond; hij kan in zijn dorp blijven wonen in een betaalbaar huis”, zegt Ankie.

Energieneutraal

De snelle plaatsing is te danken aan prefab bouw. Bovendien zijn de woningen energieneutraal met 52 zonnepanelen op het dak. Rob Besener van Mill Home is actief betrokken bij de opbouw en optimistisch over de voortgang: “Morgen plaatsen we de laatste twee huisjes. Volgende week zijn we klaar, waarna de nutsvoorzieningen kunnen worden aangesloten. Een kleine laatste stap en de huizen zijn bewoonbaar.” 

Ondanks de vertragingen van al die jaren, die de bouwkosten en de hypotheeklasten deden stijgen, nadert het project nu succesvol zijn voltooiing. 

Tegenslagen

De moeder van Ben de Wijs, Willemien, kijkt toe. Hij kan er zelf niet bij zijn. “Hij koos voor dit tiny house vanwege de betaalbaarheid. Sinds 2018 kijken we al uit naar dit moment. Wethouder Jeffrey van Agtmaal introduceerde het project, en alle huidige bewoners schreven zich toen in. Hoewel oorspronkelijk gepland voor eind 2018, liep het project uit door tegenslagen. Maar nu, eindelijk, is het een feit en zijn we opgelucht”, concludeert ze.

Plaatsing van de eerste tiny houses in Huijbergen.
Het dak gaat op een van de tiny houses in Huijbergen.
Het eerste tiny house werd al van binnen bekeken.