Afbeelding

Stichting Karnaval Lepelstraat: Me Breije n’uit in de Straot

Algemeen

LEPELSTRAAT - Programma Stichting Karnaval Lepelstraat:

Vrijdag 9 februari

‘s Morgens zullen de kinderen van de Wegwijzer de Bouwclubs ’t Vagevuur en de Leutige Bouwers bezoeken. Prins Wil en gevolg zal om 11.30 uur een bezoek brengen aan de lagere school de Wegwijzer. Dat wordt lekker dweilen en oplaoje vor de SCHOOLOPTOCHT Deze zal vertrekken om 12.33 uur vanaf de Wethouder Bogersstraat en gaat via Kerkstraat - Kruisweg - Bloemendaalseweg - Geuzenhof - Vagevuur -Vossenpad - Kerkstraat tot het gemeenschapshuis. Daarna gaan we hier gezellig dweile. 

Vanavond weer de haast traditioneel geworden open avond van de Bouwclub “de Leutige Bouwers“. Als vanouds kunt u weer terecht in hun bouwkot aan de Zoekweg, vanaf 20.00 uur. De diverse dweilbands zullen weer voor een muzikale opluistering zorgen, en buiten kunt u de nieuwste creatie weer bewonderen. 

Zaterdag 10 februari 

Om 13.00 uur zal Prins Wil 1 met zijn gevolg aanwezig zijn op de Kladde, waar traditiegetrouw onze karnavalsviering zal starten. Om 13.45 uur wordt Prins Wil 1 door zijn boerenploeg uit de Kladse Leem getrokken. De burgemeester zal daarna de Lepelstraatse Karnavalsviering openen met een toespraak tot de Bessembinders en bessembindertjes. De optocht start hierna om 14.00 uur, de prijzen worden in het Gemeenschapshuis bekendgemaakt en uitgereikt. Aansluitend is er een feestavond! 

Zondag 11 februari 

De H. Mis van 11.00 uur zal in het teken staan van de karnaval. Deze H. Mis zal worden bezocht door Prins Wil met zijn gevolg. Voor de muzikale omlijsting zorgt een van de Straotse dweilbandjes. Bij deze H. Mis zal de Pastor geassisteerd worden door de leden van de Stichting Karnaval. Prinske Finn, Narrinneke Elisa zullen als misdienaar fungeren. 

Vanaf 18.11 uur wordt er in het Gemeenschapshuis het bekende PIELEKESBAL gehouden. vanaf 18.11 uur tot 22.11 uur kunnen we dweilen en dansen. Het thema van deze avond is CIRKUS. Het zal weer een groots gebeuren worden mee veul leut en lekker dweilen en een grote verrassing van het jong spul. De organisatie van het Pielekesbal is in handen van de Stichting Karnaval. Wij hopen weer veel jeugdige karnavallers te zien. Natuurlijk zullen Prinske Finn, Narrinneke Lisa, Balverinneke Marieke en Kleine Grootste Boer Roel aanwezig zijn en de scepter voeen. Dus alle pielekes tot zondag 11 februari! Vanaf 22.11 uur wordt het een leutige avond voor de grote Bessembinders, we gaan kijken wie er de leutigste, mooiste, gekste ‘ekt’ kan verzinnen, of uitvoeren

Maandag 12 februari 

Vanaf 10:00 uur: De ochtend is zoals vanouds gereserveerd voor de zieke en minder valide kinderen. Het bezoek van Prins Wil, Nar en Grootste Boer en Balvers zal plaatsvinden.

Op de maandagmiddag wordt er een groots karnavalsfeest gehouden in het Patronaat. Het thema van deze middag is ‘Dweilen met kinderbingo’. We willen er een leutige middag van maken voor alle kinderen in de Straot, iedereen heeft prijs. Er zijn diverse glijbanen, schminken en nog veel meer leutigs. Iedereen is van harte welkom, klein en groot, om deze middag bij te wonen. Op deze middag wordt ook de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom.  

BAL MASKEE: Op de maondag aovond zal tur ’n góóts gemaskerd bal geouwe worre in Gasterij de Kladde. Je mag oew gewone masker af zette en achter ’n masker kruipe. Me ope zo veul mogelijk maskers te zien, Ge kun tur zelfs de géfste dweil mee winne, deze prijs is vor de géfste, leutigste verkleede van deze aovond. De leutprijs kan gewonne worre deur de Géfste of leutigste groep, enkeling of paor. Op deze avond wor ok de muziek prijs uitgereikt aon ’n Straotse muzikant. Me ope dur mee zun alle ’n stik leutige aovond van te maoke op de Klad. Me ope oew aolemaol in grote getale te zien. Aonvang van deze aovond vanaf 20.30 uur Vor vraoge over deze aovond kunde terecht bij de Prins of leeje van de Straotse Boereploeg. 

Dinsdag 13 februari 

Vanaf 10.00 uur: De ochtend is zoals vanouds gereserveerd voor de zieke en minder valide kinderen. Het bezoek van Prins Wil, Nar en Grootste Boer en Balvers zal plaatsvinden. 

20.00 uur: Begint bij Gasterij De Kladde het Sluitingsbal.... alweer! Dit bal zal worden opgeluisterd door al onze Dweilbands: “Zou ‘t Lukke” - “Effe Uitbloaze” - “Nog eentje Toe“. Dit sluitingsbal is een waardig afscheid van een karnavalsviering en mensen die er een keer aan mee hebben gedaan komen meestal het volgend jaar terug. Natuurlijk is het ook een beetje het bal van de weemoed, omdat het alweer een jaar duurt, voor je je weer zo ontspannen kunt losweken van je dagelijkse beslommeringen. Om 24.00 uur zal de ekster omlaag worden geschoten.

Audoe en bedankt.... 

Afbeelding
Afbeelding