Het jeugdgevolg werd gepresenteerd tijdens de leutige 11-11 viering van SKL op De Kladde.
Het jeugdgevolg werd gepresenteerd tijdens de leutige 11-11 viering van SKL op De Kladde. Foto: Bep Tielemans

Me breije n’uit in De Straot

Algemeen

LEPELSTRAAT - Op De Kladde is een leuke eerste draai gegeven aan het carnaval 2024. Stichting Straotse Karnaval presenteerde in de feestelijk versierde Gasterij het jeugdgevolg.

Elisa Veraart werd met een luid applaus verwelkomd als het nieuwe Narinneke van de Straot. Finn van Treijen vertolkt opnieuw de rol van Prinske, Marieke Veraart blijft Balverinneke en Roel Nuijten is de kleine Grootste Boer van de Bessembinders. 

Hieraan voorafgaand was tijdens de traditionele boerenmaaltijd van SKL Freek Smaling in het zonnetje gezet omdat hij elf jaar lid is van de stichting. In 2025 zal hij voor de elfde keer in de huid kruipen van Balvers. 

De Nar van de Straot heeft het motto ‘Me Breijen n’uit’ wel heel letterlijk genomen. Hij is veertien dagen terug vader geworden van een tweeling en ontving hiervoor hartelijke felicitaties een toepasselijke attentie in de vorm van een leuke teddybeer met het nieuwe insigne. 

Op leutige muziek en met kleurrijke lichteffecten pakte het Elf-Elf bal in Gasterij de Kladde uit in een gezellige avond en veelbelovend begin van het Straotse carnaval 2024. 

Afbeelding
elf elf de Straot
elf elf de Straot
elf elf de Straot