Uitreiking boekje geschenkwoningen.
Uitreiking boekje geschenkwoningen.

Boekje geschenkwoningen uitgereikt

Algemeen

HALSTEREN - Een delegatie van Stichting Herdenking Watersnoodramp 1953 in oprichting heeft zaterdag 20 januari aan de bewoners van de Zweedse woningen in Halsteren een boekje uitgereikt met daarin alle geschenkwoningen uit de zuidwesthoek van Nederland. 

Dit boekje is vorig jaar samengesteld door Erfgoedvereniging Bond Heemschut. Stichting Herdenking Watersnood wordt opgericht om ook voor de toekomst de Ge- en herdenking van de Watersnoodramp uit 1953 te kunnen blijven uitvoeren. De stichting zal ook educatief richting scholen de herdenking van de ramp blijven uitdragen en daarbij ook de huidige waterproblematiek aan de orde stellen met mogelijke oplossingen. Als derde wil de stichting zich inzetten voor het in stand houden van de Watersnood herdenkingsmonumenten die onze gemeente rijk is.

Eén van die monumenten zijn de Zweedse woningen in Halsteren. Nu een aantal van de woningen is verkocht aan nieuwe eigenaren en er een gemeentelijke monumentenstatus is, vond stichting Herdenking Watersnoodramp 1953 het een mooi moment om zeker de nieuwe eigenaren een hart onder de riem te steken, omdat zij nog een behoorlijke klus zullen hebben aan het herstel en bewoonbaar maken van de woningen. De blijk van waardering bestond uit het boekje van Erfgoedvereniging Bond Heemschut. De stichting hoopt dat de nieuwe bewoners na een flinke periode met klussen er kunnen genieten van een fijn woongenot. De bewoners stelden de actie op prijs en werden gelijk uitgenodigd voor de herdenking op 1 februari 2024, waarbij ze mogelijk meer over de achtergrond van hun woningen te weten kunnen komen. 0m 14.00 uur bij het monument aan de Ignatiusdijk en daarna samenzijn in het Heemhuis.