Leden van Runningteam De Brabantse Wal actief tijdens de mosselavond.
Leden van Runningteam De Brabantse Wal actief tijdens de mosselavond.

Smakelijke mosselavond met mooie opbrengst

Algemeen

HALSTEREN - Eten voor een goed doel met mooi batig saldo van 1.700 euro bij geslaagde avond van Runningteam De Brabantse Wal. 

Er waren meer dan honderd gasten aanwezig bij de jaarlijkse mosselavond in Grand Café De Kannebuis. Deze gezellige maaltijd werd weer op vakkundige wijze georganiseerd door Runningteam De Brabantse Wal. Naast onbeperkt mosselen eten konden de aanwezigen ook kiezen voor een overheerlijke varkenshaas. Daarbij werden ook frites, stokbrood en een dessert geserveerd. De leden van De Brabantse Wal hadden er gezamenlijk een grote, maar dankbare, taak aan om de gasten te voorzien van culinaire hoogstandjes. In de keuken van De Kannebuis bereidden de “koks van dienst” de zeer smakelijke gerechten. Andere leden van het zeer actieve team zorgden ervoor dat de gasten al dat lekkers snel en vakkundig keurig uitgeserveerd kregen. 

Het harde werken van de keukenbrigade en de obers wierp vruchten af. Na het toetje kon voorzitter Roy Hazelaar van De Brabantse Wal vol trots het fraaie bedrag bekend maken dat deze avond voor het goede doel werd behaald. Liefst 1.700 euro werd er bij elkaar gegeten voor de Stichting Roparun. Een resultaat om -terecht- heel trots op te zijn.

Gezellig

Aansluitend konden de calorieën weer enigszins weggewerkt worden, want op de vrolijke klanken van DJ Vincent gingen de gasten de dansvloer op. Het werd een reuze gezellige en sfeervolle avond in De Kannebuis. Hoorbaar en zichtbaar genoten de aanwezigen van de danskunsten van enkele rasartiesten. Het leek wel op een aflevering van ‘Dansen met de sterren’, wat een uitzonderlijk beweeglijke talenten kwamen er ineens boven drijven. 

Weer vanuit Frankrijk

Deze geslaagde mosselavond vormde voor De Brabantse Wal de start van de voorbereidingen en diverse acties voor de Roparun 2024. Inmiddels staat vast dat de start van deze estafetteloop over een afstand van meer dan 500 kilometer terugkeert naar Frankrijk. Op zaterdag 18 mei 2024 mag Clastres fungeren als vertrekpunt. Deze plaats ligt 150 kilometer ten noorden van Parijs. Veel deelnemende teams- waaronder De Brabantse Wal- zijn blij dat de Roparun 2024 eindelijk weer terug kan keren naar het Franse land. Overigens is er ook in Nederland een startplaats. Dat is op het voormalige vliegveld Twenthe. Twee routes dus tijdens Pinksteren 2024. Het betekent dat de lopers, fietsers en overige medewerkers kunnen beginnen met de trainingen. En natuurlijk ook met het werven van de belangrijke financiële bijdragen. 

Vele activiteiten

In december verzorgt Runningteam De Brabantse Wal (team 227) samen met twee andere teams -zoals al jaren het geval is- ‘De Kerstpostactie’. De containers waarin eenieder de kerstkaarten kan deponeren staan dan weer klaar. Tegen een zeer voordelig tarief bezorgen de drie teams graag ook uw kerstpost. Binnenkort volgt nadere informatie over deze actie. Maar, er staan momenteel nog tal van activiteiten gepland voor 2023 én 2024. U merkt het, RT De Brabantse Wal doet er alles aan om zoveel mogelijk geld te kunnen genereren aan het goede doel; De Roparun. De meer dan geslaagde mosselavond was daarmee een zeer succesvol begin van het seizoen 2023-2024.