Veilingmeester Martijn Meerman (rechts) overhandigt de cheque van € 7.944,- aan Piet Derks van het landelijk bestuur (midden) en Aart de Zeeuw, Luitenant Gouverneur Zeeland.
Veilingmeester Martijn Meerman (rechts) overhandigt de cheque van € 7.944,- aan Piet Derks van het landelijk bestuur (midden) en Aart de Zeeuw, Luitenant Gouverneur Zeeland. Foto: Martijn Meerman

Kreeftenavond Kiwanis succes

Algemeen

THOLEN - Kiwanis Tholen heeft de jaarlijkse Kreeftenavond georganiseerd voor haar leden en genodigden. Alle aanwezigen genoten op de geslaagde avond in Brasserie De Zeester in Scherpenisse van bijzonder goed klaargemaakte kreeft of een mooi vleesgerecht. Naast de inkomsten van de kaartverkoop brachten ook een loterij en veiling een recordopbrengst op van € 7.944,- voor het goede doel van de avond: Het Vergeten Kind. 

Deze stichting draagt zorg voor een groep kinderen in Nederland die het door omstandigheden slecht getroffen heeft. Zorg dragen voor kinderen: het is vanwege het motto ‘Serving the children of the world’ dé hoofdreden van het bestaan van Kiwanis Tholen.

Met de aanwezigheid van ruim 120 gasten was Kiwanis Tholen tevreden over de opkomst. Onder het genot van een welkomstcava konden de genodigden elkaar beter leren kennen of de bestaande banden aanhalen. Ontmoeting is een belangrijke waarde voor dé serviceclub van het eiland Tholen. Door het organiseren van fundraisers zoals deze Kreeftenavond krijgt die doelstelling vorm. Zoals de voorzitter van de ‘Kreeftencommissie’ aangaf in het welkomstwoord: ‘Samen maken we het gezellig, maar zorgen we ook dat we iets bereiken.’

Begeleid door de klanken van het combo ‘Gentle Jazz’ lieten de gasten zich de kreeft en het vleesgerecht goed smaken. Goed doen door goed eten: wat wil je nog meer? Er waren een loterij met prachtige prijzen en een heuse veiling opgetuigd. Als hoofdprijs werd een prachtige e-bike ingezet. Er werden veel loten gekocht en er werd goed geboden. Hierdoor zal uiteindelijk een bedrag van € 7.944,- kunnen worden overgemaakt aan de Stichting Het Vergeten Kind. De cheque daarvoor werd dankbaar in ontvangst genomen door twee afgevaardigden van het landelijk en regionaal bestuur van Kiwanis. Ook aan de sponsorkant lieten lokale bedrijven zich niet onbetuigd.