Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Bedankje van de Luchtmacht

Algemeen

HOOGERHEIDE – Een bomvolle parkeerplaats en een bomvolle Kloosterhof voor het jaarlijkse relatieconcert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Een bedankje, van de Luchtmacht, voor de inwoners van de gemeente Woensdrecht. 

De voorstelling die het Orkest Koninklijke Luchtmacht op woensdag 8 november op de bühne bracht in MFC Kloosterhof droeg de titel “Jukebox”. Niet voor niks, want net als bij een echte jukebox kon het publiek via een QR-code kiezen welke nummers werden gespeeld. Daarmee werd het een gevarieerd concert, waarmee het orkest liet zien over veel talent en veelzijdigheid te beschikken. Nummers als “Laat me” van Ramses Shaffy” en “Lets get loud” van Jennifer Lopez werden afgewisseld door de filmmuziek van “Nicholas Nickleby” van Rachel Portman. Het orkest kreeg versterking van presentator Patrick Sytsema, zangeres Talita Angwarmasse, zanger Jeroen van den Berg en dirigent Lode Mertens. De Kloosterhof zat bomvol, met een kleine duizend bezoekers.

Overlast

Commandant Robin Schoonen van Logistiek Centrum Woensdrecht was aanwezig om bezoekers te vertellen over de noodzaak van wat er op de Woensdrechtse vliegbasis gebeurt, en de overlast die dat soms veroorzaakt voor omwonenden. Hij vertelde niet alleen dat de vliegbasis werkgever is voor zo’n 2000 personen, maar ook dat die mensen klaarstaan om meteen in actie te komen als er in Europa iets gebeurt: “Wij noemen dat ‘Fight today’.”

Belangrijk

“De gebeurtenissen in Oekraïne, maar ook in Israël en Gaza hebben laten zien hoe snel de vlam in de pan kan slaan. Maar we spreken ook van “Fight tomorrow”, daarin speelt onze vliegbasis een grote rol. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat onze materialen onderhouden worden, zodat ze klaarstaan als ze nodig zijn en het gevecht volhouden als dat moet. Dit jaar namen we afscheid van onze “oudste dame”, de F16. Volgend jaar verschijnt de F35 voor de eerste keer in Woensdrecht voor groot onderhoud. Bovendien worden op onze vliegbasis vaklui opgeleid. Wat we doen is kortom, heel belangrijk. Dit relatieconcert is een goede gewoonte, om de omwonenden van de vliegbasis te bedanken voor het feit dat ze leven met de overlast die we soms veroorzaken”, aldus commandant Robin Schoonen van Logistiek Centrum Woensdrecht.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding