Primera Niels van Elzakker, Dante Verhaegen en Erwin van Schilt (ODIO-trainer)
Primera Niels van Elzakker, Dante Verhaegen en Erwin van Schilt (ODIO-trainer)

Keeper met scoringsdrift

Algemeen

PUTTE – Eindelijk klinkt zondag het startschot van de competitie 2023-2024. Na een hoop vriendschappelijke duels volgde de gebruikelijke eerste ronde bekervoetbal. Opgewaardeerde wedstrijden als intermezzo naar waar het allemaal om draait. De Vierde Klasse A opent met een regelrechte regionale kraker: Grenswachters-ODIO! Beide teams bestrijden elkaar met een open vizier, geheimen zijn de opponenten vreemd!

De derby tussen de voetbaltrots van Ossendrecht en Putte kent een lange geschiedenis. Een blik op met name de edities van na de millenniumwissel geven opmerkelijke statistieken. Zo wist ODIO in de laatste vijf edities in eigen huis niet eenmaal de volle winst te boeken. De cijfers in Putte nemen nog bizarrere vormen aan. Deze eeuw stond op Sportpark De Buizerd twaalf maal de onderlinge twist in competitieverband op het programma. Grenswachters wist slechts eenmaal (2011-2012) een overwinning te behalen. Onder meer Gino Boer (2x), Joris Koeleman, Kevin Budts, Ken Biot, Mark Leenaerts en een eigen goal tekenden voor een 7-0 zege!

Generale

De bookmakers dichtten op grond van eerder behaalde resultaten de favorietenrol aan de bezoekers uit Ossendrecht toe. In aanloop naar de wedstrijd deelden de teams in bekerverband de punten (3-3). Afgelopen zondag beleefde zowel ODIO als toch zeker Grenswachters een uiterst vervelende generale repetitie. Het naar de Derde Klasse gepromoveerde Rimboe speelde in eigen huis goed voetbal en stuurde ODIO met een handvol tegentreffers huiswaarts. Grenswachters werd, op bezoek bij Vijfde klasser METO, getrakteerd op een ware pandoering. Ondanks dat het door Gijs van Landeghem de leiding nam kon het niet voorkomen dat het uiteindelijk met 8-2 ten onder ging. Nog werk aan de winkel voor de verantwoordelijke coaches Erwin van Schilt (ODIO) en Peter van Oirschot (Grenswachters).

Scoringsdrift

Of Dante Verhaegen (29) zijn debuut in de derby maakt is vooralsnog afwachten. De in Essen woonachtig spits baarde vorig seizoen opzien door maar liefst 31 maal als eindstation van weer een succesvolle aanval in naam van ODIO 4 te fungeren. Het betekende collectief het kampioenschap, individueel reikte hij tot de Primera Gouden Schoen. De scoringsdrift bleef niet onopgemerkt en coach Erwin van Schilt deed negenmaal ad interim voor de hoofdmacht een beroep op diens diensten.

Tot wederzijds genoegen blijkbaar. In de zomermaanden voegde Dante Verhaegen zich bij de ODIO-selectie. De van huis-uit keeper, hij stond onder de lat bij clubs als Zandvliet, Kalmthout en Berendrecht, beraadt zich over zijn voetbaltoekomst. “Dante is een welkome versterking van de selectie. Zijn snelheid en neus voor de goal kunnen zeker van waarde voor het team zijn. Hij is goed bezig en heeft de ambitie om nog op selectieniveau te spelen. Of hij definitief aansluit, dat bepalen we binnenkort in goed overleg. We hebben afgesproken dat we daar de gehele voorbereiding voor uit zouden trekken”, aldus Erwin van Schilt.