Strijd om de Zuidwesthoek-cup.
Strijd om de Zuidwesthoek-cup.

Zuidwesthoektoernooi als opwarmer

Algemeen

OSSENDRECHT – Als vanouds vormt het Zuidwesthoektoernooi de aftrap van weer een voetbaljaargang vol verwachtingen. Op vriendschappelijke basis treffen Grenswachters, METO, ODIO, Vivoo en WVV’67 op de vooravond van de competitie elkaar, om vervolgens ieder op eigen niveau haar weg te zoeken. Op donderdag 24 en zaterdag 26 augustus is Sportpark De Heiloop te Ossendrecht het plaats delict in de jacht op de Zuidwetshoek-cup!

Na twee coronajaren fungeerde vorig seizoen Grenswachters als gastheer voor het onderlinge Woensdrechts treffen en won ODIO de cup. Weet de titelhouder het huzarenstukje in eigen huis te prolongeren? 

Programma donderdag 24 augustus: Grenswachters-Vivoo (19.00), WVV’67-ODIO (19.00), METO-ODIO (20.00), Vivoo-WVV’67 (20.00) en Grenswachters-METO (21.00). Programma zaterdag 26 augustus: Grenswachters-ODIO (16.30), METO-Vivoo (16.30), Vivoo-ODIO (17.30), WVV’67-METO (17.30) en WVV’67-Grenswachters (19.00). 

Coen

Naast de strijd om de Zuidwesthoek-cup staat men aansluitend nog eenmaal stil bij het afscheid van Coen Michielsen. Na ruim 400 wedstrijden in de hoofdmacht van ODIO komt hij nog eenmaal in actie in een wedstrijd tussen oud-teamgenoten versus een selectie van gewezen voetballers en topscorers van het jaar.

Na de welverdiende douches staat men nog eenmaal stil bij de persoonlijke prestaties in het voorbije seizoen. Voor de voetballers alsook topscorers van het jaar zijn de gouden, zilveren alsmede bronzen schoenen vacant.

Het seizoen 2022-2023 bezorgde bij Gijs Verresen voor gemengde gevoelens. Collectief faalde hij met METO met een degradatie als gevolg. Individueel produceerde hij echter niet minder dan 18 goals. Een totaal waarmee hij evenals in 2017-2018 zich gouden topschutter mag weten. Dimitri Ceuppens en Roel Paulus legden namens Vivoo beslag op het zilver en brons.

Daarentegen is de erfenis van Matt Luijkx nog in nevelen gehuld. Wie volgt de WVV-verdediger op als voetballer van het jaar? Diverse namen doen al enige tijd de ronde. Matt Luijkx, Kieran Pijnen, Joris Koeleman, Tobi de Bruin, Thom van Dongen Jens Hermans, Marijn en Coen Corré, Thomas Jansen, Roel Paulus, Robbert Cortie etc. Voor wie het Goud, Zilver en Brons. Zaterdag 26 augustus om 21.00 uur weten we meer!

Strijd om de Zuidwesthoek-cup.