ODIO wint het Zuidwesthoektoernooi 2022.
ODIO wint het Zuidwesthoektoernooi 2022.

Gouden schoen voor Matt Luijkx

Algemeen

PUTTE – Na een verplichte radiostilte van drie jaar werd eindelijk een regionale voetbaltraditie opnieuw leven ingeblazen. Inmiddels drie decennia worden te midden van de collectieve prestaties de individuele verrichtingen in dienst van Grenswachters, METO, ODIO, Vivoo en WVV’67 op de voet gevolgd. Na een lang seizoen prijkt aan de horizon voor sommigen een gouden, zilveren of bronzen waardering. Nog net voor aanvang van een nieuwe voetbaljaargang zette Matt Luijkx de kroon op een best seizoen. Hulde voor de verdediger van WVV’67 als voetballer van seizoen 2021-2022!

Het traditionele Zuidwesthoektoernooi geldt als aftrap van het seizoen voor de vijf regionale verenigingen. Het onderlinge treffen vormt voor de teams geen enkele graadmeter en fungeert slechts als tussentijdse indicatie. Iedere selectie kampt nog met diverse vakantiegangers en de diverse oefenmeesters konden, al dan niet noodgedwongen, naar hartenlust experimenteren. Op de openingsdag verraste nieuwbakken Vijfde-klasser Vivoo door zowel Grenswachters als ook WVV’67 met 2-1 te verslaan. En na de 1-0 winst op zaterdag tegen METO leek de felbegeerde cup voor het grijpen. ODIO lag na winst op WVV’67 en een gelijkspel tegen METO op de loer. In een rechtstreeks duel met Vivoo toonde Mitchell Elenbaas met twee goals het scoren nog niet verleerd te zijn en tegen Grenswachters zorgde een doelpunt van Thomas Jansen voor opnieuw drie punten en de winst om de Zuidwesthoekbokaal. Vivoo volgde op een punt, WVV’67 werd derde, gevolgd door respectievelijk METO en gastheer Grenswachters.

Na de bokaal uitreiking blikte een uitpuilende Grenswachters-kantine nog eenmaal terug op het seizoen 2021-2022. Een corona-oprisping in december leek voor de derde maal in successie roet in het eten te gaan gooien. Toch heeft men een volledig afgewerkt seizoen kunnen bijschrijven. De Woensdrechtse zusterverenigingen hadden alle vijf ambitieuze plannen doch waren gedoemd tot een rol in de marge, of zelfs buiten de marge in van de Vierde Klasse B. Individueel deden voor de schoenen deden weer vele potentiële namen de ronde: Goort Gelten, Tobi de Bruin, Robert Cortie, Joep van Kalmthout, Quirijn Schevenhoven, Thom van Dongen, Luke de Dooij, Jens Hermans, Tim van den Bleeken, Matt Luijkx, Coen Michielsen, Daan Maasdijk. Zij allen konden op een meer dan redelijk seizoen terugkijken! Matt Luijkx werd primus interpares!

Erepodium voetballers en topscorers seizoen 2021-2022. Zie pagina 14.