Rens Meesters is schrijver en fietser.
Rens Meesters is schrijver en fietser. Foto: De Pedaleurs Bergen op Zoom.

Nieuw boek: ‘Coureurs door de jaren heen’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Twee jaar nadat zijn eerste boek getiteld “Vanaf de schoolbanken de racefiets op” is uitgegeven, is er een tweede boek van de hand van Rens Meesters op de markt gekomen.

De titel van het boek is “Coureurs door de jaren heen. Ontmoetingen met grote en kleine fenomenen uit de wielersport.” Het boek is niet alleen voor de liefhebber van het wielrennen geschreven. De situaties waarin de schrijver de bekende en minder bekende fenomenen uit de wielersport ontmoette zijn zeker ook het lezen waard. 

In zijn jeugd fietste Rens naar de woonplaatsen van de beroemde coureurs om zijn fotoverzameling aan te vullen. En tijdens zijn kortstondige loopbaan als nieuweling-wielrenner ontmoette hij renners op de training en voor, tijdens en na de wedstrijden. Nog weer later werd hij uitgenodigd om als VIP aanwezig te zijn tijdens verschillende evenementen. En over alle ontmoetingen met coureurs door de jaren heen is een hoofdstuk geschreven, dat in dit boek is terecht gekomen. 

Rens Meesters is geboren in 1951 in Steenbergen. Hij is gepensioneerd en is een liefhebber van de Brabantse Wal en van de wielersport. Hij rijdt nog steeds zijn ritjes alleen of in clubverband op de racefiets of de mountainbike vanuit zijn woonplaats Bergen op Zoom.

Bestellen kan via de website van Kirjaboek.nl. ISBN 978-94-6008-367-9.

Ook zijn eerste boek is nog te koop bij dezelfde uitgever.