Ronde van Hoogerheide
Ronde van Hoogerheide Foto: Remco Weterings

Slotwedstrijd Brabantse Wal Wielerevents in Putte

Algemeen

PUTTE - In grensdorp Putte wordt zondag 4 juni de slotwedstrijd verreden van het Brabantse Wal Wielerevents 2023. Op het programma staan wedstrijden voor Nieuwelingen om 12.00 uur, voor renners in de Sportklasse om 13.15 uur en Elite/beloften die om 15.00 uur van start gaan.Haest en Van Lierop Districtskampioen Zuid

Afgelopen zondag stond naast de overwinning van de BWW Ronde van Hoogerheide ook een titelstrijd van het district Zuid Nederland op het spel bij de elite en de beloften. Het warme weer maakte de wedstrijd voor renners zeer zwaar.
Met ruim 60 deelnemers elite-beloften aan het vertrek werd in de eerste rondes een hoog tempo gereden op de omloop van 2800 meters met daarin twee beklimmingen op de Scheldeweg. Na 3 rondes waren Witten Anthonisse en Jens van den Dool de eerste vluchters. Zij hadden in een paar ronden een voorsprong van 25 seconden. Er kwam een achtervolgende groep van 11 renners met daarbij de leider van het BWW klassement Tom Vermeer. Zijn naaste belagers van het klassement Jochem Kerckhaert en Jardi Christiaan van der Lee stonden niet aan de start dus Vermeer was er zeker van hij de leiderspositie zou behouden.

De leiders Anthonisse en van den Dool hadden met nog enkele ronden te gaan een gedeelte  van het peloton gedubbeld. De achtervolgende groep viel weer uiteen en Jasper Haest nam een voorsprong. Jens van den Dool zat er frisser bij, Witten Anthonisse kreeg kramp en van den Dool kwam alleen op kop. Kort daarna sloot Haest bij Anthonisse aan. Jens van den Dool won de BWW Ronde van Hoogerheide, gevolgd door Jasper Haest en Witten Anthonisse die derde werd. Jasper Haest werd districtskampioen bij de elite en Danny van Lierop bij de beloften. De junioren/amateur wedstrijd werd gewonnen door plaatselijk favoriet Thomas Verdonck, voor Tom Jansen en Mischa Beks. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Karten van Doorn. Hij won de spurt van de groep van 12 renners voor Sander Tullemans en Cyriel Hooghwerff.