Afbeelding

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het was een weekend in mineur voor Halsteren. De beide hoofdmachten moesten het hoofd buigen voor de tegenstander. Maar ook de forse nederlaag van de JO19-1 in de bekercompetitie was een fikse tegenvaller. Daar tegenover stond het heerlijke zonnetje waaronder de wedstrijden werden gespeeld. Met de lente voor de deur is het daardoor weer een feest om de voetbalsport te kunnen beoefenen.

Onherkenbaar Zondag 1 lijdt kansloze nederlaag

Voor het periodekampioenschap was het voor Zondag 1 zaak te winnen van Juliana ‘31 uit Malden. Want alleen bij twee overwinningen en puntverlies van concurrent Kampong kon Halsteren de tweede periodetitel pakken. Kampong werkte volledig mee aan dit scenario door gelijk te spelen. Alleen Juliana ‘31 had daar weinig trek in. Vanaf het eerste moment zorgden de gasten ervoor dat Halsteren geen kansen konden creëren. Dat leek de verdienste van Juliana ‘31, maar duidelijk was dat Halsteren moeite had het niveau van de voorgaande wedstrijden ook maar enigszins te benaderen. Veel onnodig balverlies en individuele fouten speelden de tegenstander in de kaart, dat zo zijn geliefde spelletje kon spelen. En zo liep Halsteren tegen een ontluisterende 0-4 nederlaag aan. Een collectieve offday, zo was achteraf de conclusie. Uithuilen en opnieuw beginnen is dan de enige remedie. Komende zondag staat er weer een lastige uitwedstrijd op het programma. Dan reist Zondag 1 af naar Nuenen. Die ploeg staat net als Halsteren in de middenmoot. Het onderlinge verschil is slechts drie punten in het voordeel van Nuenen. Bij winst komt Halsteren dus op gelijke hoogte met Nuenen en lonkt het linkerrijtje. De wedstrijd start om 14.30 uur en is “live” te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZo1.

Bekerstunt blijft uit voor Zaterdag 1

Met 1-3 verliezen van een eersteklasser is op zichzelf geen schande. Maar de manier waarop Zaterdag 1 afgelopen weekend dit verlies moest slikken, was een bittere pil. Tegenstander SVOD ‘22 uit Oostkapelle en Zaterdag 1 waren in de beginfase aan elkaar gewaagd en gaven beide weinig kansen weg. Na ruim een half uur spelen opende SVOD ‘22 de score. Nog geen twee minuten later lag de bal wederom in het net, maar hieraan ging een discutabel spelmoment vooraf. Sven Oerlemans lag met een hoofdblessure op het veld, maar dit werd volledig genegeerd door de scheidsrechter. Uit de daaropvolgende aanval scoorde SVOD ‘22. Daarmee was de toon gezet voor de rest van het duel. Een geïrriteerd Halsteren bleef echter strijden voor de aansluitingstreffer. Daarvoor werd het in de tweede helft beloond, nadat het door de arbiter al wel vier maal op een gele kaart was getrakteerd. Een toegekende strafschop werd feilloos benut door Thom Luijks en Halsteren was weer terug in de wedstrijd. Lang kon het niet genieten daarvan. Drie minuten na de aansluitingstreffer werd een overtreding door keeper Dave Vroon buiten het 16 metergebied met een rode kaart bestraft. Zijn plek onder de lat werd met verve door Jamie Atkinson waargenomen. Twee minuten voor tijd besliste SVOD ‘22 de wedstrijd met een schot dat over de ver uitgekomen Atkinson werd gelepeld. De scheidsrechter vond het zowel in de eerste als tweede helft niet nodig om extra tijd bij te trekken en zo was het vonnis na exact 90 minuten geveld. Halsteren bekert helaas niet verder en kan zich nu volledig concentreren op de reguliere competitie. Daarin staat komende zaterdag het uitduel tegen middenmoter Bruse Boys op het programma. Eerder dit seizoen werd met 3-1 van de ploeg uit Bruinisse gewonnen. Het duel op sportpark Volharding begint om 14.30 uur.

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 4 maart

08:30        Halsteren JO7-1 - Smerdiek JO7-1; Halsteren JO9-2 - Grenswachters JO9-1; Halsteren JO9-3 - SJO De Markiezaten JO9-5JM; Halsteren JO10-2 - Kruiningen JO10-1; Halsteren JO10-3 - WVV’67 JO10-2JM; Halsteren JO11-3 - Vosmeer JO11-1

08:50        NSV JO7-1 - Halsteren JO7-1

09:10        Halsteren JO7-1 - NOAD’67 JO7-1

09:45        Halsteren JO13-2 - VVC’68 JO13-1; Halsteren JO13-3 - Victoria’03 JO13-2; Halsteren JO13-4 - Tholense Boys JO13-2JM

11:15        Halsteren JO15-1 - B.V.V. JO15-1; Halsteren MO15-1 - MOC’17 MO15-1; Halsteren JO17-3 - SKNWK JO17-1

13:00        Halsteren JO17-1 - SHO JO17-1; Halsteren JO17-2 - Beek Vooruit JO17-3; Halsteren JO19-2 - Hoeven JO19-1;

15:00        Halsteren 5 - DVO’60 5; Halsteren 4 - Smerdiek 2; Halsteren 2 - Zeelandia Middelburg 2