De woningen aan de Zweedsestraat die gebouwd zijn na de Watersnoodramp in 1953 grenzend aan landgoed de Hertgang in Halsteren.
De woningen aan de Zweedsestraat die gebouwd zijn na de Watersnoodramp in 1953 grenzend aan landgoed de Hertgang in Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Vier Zweedse woningen nu apart te koop

Algemeen

HALSTEREN - Woningcorporatie Stadlander had na de zomer de zes Zweedse woningen aan de Zweedsestraat als één koop aangeboden om deze na de watersnoodramp in 1953 geschonken woningen als cultureel historisch erfgoed te behouden. De plannen zijn gewijzigd: vier van de zes huizen worden toch apart te koop aangeboden.

Woordvoerster Mariëlle Franken van Stadlander licht toe: “Stadlander is op zoek gegaan naar een partij die oog had voor het bijzondere karakter van de woningen. Voorwaarden: de woningen krijgen een gemeentelijke monumentenstatus en de koper heeft renovatieplicht. We hebben een beperkt aantal biedingen ontvangen, maar niet passend qua bod of voorwaarden. Wat die laatste betreft: we zijn bijvoorbeeld niet bereid om concessies te doen aan de monumentale status. We gaan nu de vier onbewoonde woningen individueel aanbieden. Naar verwachting is dit in maart. De twee bewoonde woningen blijven van Stadlander.”