Fattah Haddou en Erik Wesenbeek, rust zacht mannen
Fattah Haddou en Erik Wesenbeek, rust zacht mannen

Het laatste rondje is van mij....

Algemeen

HOOGERHEIDE – Soms slaat slecht nieuws in als een bom. Bij voetbalvereniging METO krijgen ze het wat dat betreft de laatste jaren zwaar voor de kiezen. Nog geen drie jaar terug werd de roodwitblauwe familie opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Fattah Haddou. Medio 2021 nam men afscheid van ‘Mister METO’ Lon van Zunderd en niet veel later verloor oud-voorzitter Hans van Hoek een oneerlijke strijd. Op maandag 23 januari luidde de club wederom geheel onverwachts de noodklok aangaande het bericht over het heengaan op 59-jarige leeftijd van Erik Wesenbeek.

Erik Wesenbeek was een kind van de club. Evenals veel leeftijdgenootjes sloot hij begin zeventiger jaren op het Jac van Hoek-sportpark in Hoogerheide aan. Hij doorliep de jeugdopleiding en verwierf op grond van een surplus aan techniek en gekleed in een zwart trainingspak de bijnaam ‘De Zwarte Kat’. Het was trainer Paul Swaanen die hem naar de hoofdmacht overhevelde. In 1982-1983 maakte hij de promotie en het seizoen daarna als basisspeler het kampioenschap mee. Vervolgens was hij vooral in METO-2, lagere elftallen alsmede in het cafévoetbal bij De Herberg te bewonderen.

Denkend aan Erik Wesenbeek komen bij oud-teamgenoten typeringen als een pure liefhebber, een technische voetballer die confrontaties het liefst uit de weg, naar voor. Had een hekel aan verplichtingen. Mooie eerlijke vent met altijd een glimlach op zijn gezicht, in voor een geintje en soms moeilijk te doorgronden.

Donderdag 2 februari namen familie en veel METO-anen in het crematorium in Bergen op Zoom definitief afscheid van Erik Wesenbeek. Een maat mijmert…als we vroeger uitgingen zei hij steevast ’het laatste rondje is van mij’…